Apu

Konttorin jalanjäljissä kulkeva brittikomedia Intelligence ei ole viisasten kerho – Toistaitoista äijäuhoa tarjoaa Frendien Ross – C More

Konttorin jalanjäljissä kulkeva brittikomedia Intelligence ei ole viisasten kerho – Toistaitoista äijäuhoa tarjoaa Frendien Ross – C More
C More: Yhdysvalloista Englantiin lähetetty NSA-agentti on ammattitaidoton pyrkyri, joka pomottaa ja katsoo brittikollegoitaan nenänvartta pitkin.
Julkaistu: 12.9.2020

Tämä on ensiluokkaista tietoa.”

”Tämä on Wikipediasta.”

”Ai teilläkin on se?

Keskustelu jenkkiagentti Jerryn (David Schwimmer) ja brittiläisen kyberturvallisyysyksikkö GHCQ:n pomon Christinen (Sylvestra Le Touzel, ”tiimin pelottava Maija Poppanen”) kiteyttää brittikomedia Intelligencen perusasetelman: USA:sta Englantiin lähetetty NSA-agentti on ammattitaidoton pyrkyri, joka pomottaa ja katsoo Englannin-kollegojaan pitkin nokkavarttaan.

Ilmankos Christine toteaa: ”Jäi vaikutelma, että siirtosi tänne oli vahinkojen torjuntaa.”

Kuusiosaisen sarjan on luonut ja käsikirjoittanut koomikko, näyttelijä Nick Mohammed, joka myös esittää ansiokkaasti analyytikko Josephia, jolla ei ole käytännössä minkäänlaisia valmiuksia hoitaa työtään kansallisen turvallisuuden varmistajana.

Hyvää ja kaunista kakkoskaudella?

Intelligencen ensimmäinen kausi tuntuu vielä monin paikoin haparoivalta ja ominta linjaansa etsivältä. Silti se nousee keskiverron yläpuolelle, sillä Nick Mohammed on sangen taitava komediakirjoittaja ja koiranpentumaisen innokkaan heittopussinörtin roolissaan mainio.

Viime vuosina ohjaamiseen keskittynyt David Schwimmer hoitaa roolinsa pätevästi. Schwimmer on useimpien mielessä aina ja ikuisesti Frendien Ross, ja tämä toki tiedostetaan – leikittely karate-sanan ääntämyksellä on selvä Ross-muistuma. Paikoin Schwimmer muuten muistuttaa pukuineen huomattavasti Successionin Kendall Royta eli näyttelijä Jeremy Strongia!.

Jerryn, joka on yhdistelmä Johnny Englishin katteetonta omanarvontuntoa ja Konttorin jenkkiversion pomoa Michael Scottia (Steve Carell, jonka tähdittämä Space Force -uutuussarja on huomattavasti Intelligenceä valjumpi työpaikkakomedia) ja Josephin yhteispeliltä on lupa odottaa jo lukkoon lyödyltä kakkoskaudella paljon.

Intelligencen ensimmäisessä tuotantokaudessa on hieman esittelykierroksen makua, mutta lupaus paremmasta on vahva.

Traileri: Intelligence – 1. kausi – C More

Kommentoi »