Image

Instasohva ja blogimatto

Instasohva ja blogimatto
Imagen mööpelibingo! Katso, montako kaikkien rakastamaa aivan ihanaa kalustetta ja valaisinta kotoasi löytyy.
Kuvat Valmistajat

Sarpaneva-pata

Artesaani-wannabeiden Aromipesä 2.0. Saatu joululahjaksi äidiltä. Saaja tajunnut viimeistään joulupäivänä, että ei ole koskaan valmistanut yhtäkään pataruokaa eikä aiokaan. Vuosikymmentä myöhemmin käytössä kahvakuulana.

Muuramen Jolla-sänky

Facebookin kaupunginosakirppisten yleisin myytävä on kolhiintunut Muuramen Jolla, jonka kylkeen salaa liimattu Salama McQueen -tarra on mahdotonta irrottaa. Valkoisesta, laatikkomaisesta lastensängystä maksetaan suunnilleen mitä tahansa. Kun lapsiluku kasvaa, mutta neliöt eivät, Jollan seuraajaksi metsästetään Niemen tehtaiden kerrossänky. Se löytyy samasta kirppisryhmästä.

Kartellin Componibili

Kartellin 60-lukulainen muistuttaa erehdyttävästi roskista. Yksikään suomalainen ei tiettävästi ole maksanut Combonibilistään täyttä hintaa, sillä pytinkiä on alennusmyyty systemaattisesti Stockmannin Hulluilla päivillä vuodesta toiseen.

Ikean Stockholm-matto

Latinankieliseltä nimeltään blogimatto. Mustavalkoraidallinen somehitti on tehnyt tilaa koristeellisille paimentolaismatoille asuntojen paraatipaikoilla mutta ei lentänyt vielä roskiin. Yllättävän ajaton tuote, joka näyttää lastenhuoneessa siedettävältä vielä vuonna 2019.

Artekin jakkara

Alvar Aallon tyyriillä klassikkojakkaralla kaatuminen ja kallon kalauttaminen keittiön lattiaan on suomalaislapsen siirtymäriitti taaperoudesta leikki-ikäisyyteen. Kiikkerä kolmijalkainen on ikuistettu myös räp-lyriikoihin. (”Kauhee kriisi, yks mahamakkara/istun kumarassa tääl Artekin jakkaralla” –Pyhimys).

Eero Aarnion Tuplakupla-valaisin

Halvin tapa hankkia Eero Aarniota kotiinsa. Asetetaan useimmiten strategisen näytösluontoisesti ikkunalaudalle. Aarnio-asteikolla vain rahtusen tarpeellisempi kuin lähinnä likaisen pyykin kasaustelineenä käytetty muovinen Puppy-koira.

Eamesin Hang It All- naulakko

Charles ja Ray Eamesin värikäs naulakko takakireille aikuisille, jotka haluaisivat kuvailla itseään leikkisiksi.

String-hylly

Ruotsalaishylly tuli suosituksi vahingossa, kun kaksi IT-nörttiä taikoi unohtuneesta brändistä menestyjän. String ladotaan täyteen pieniä viherkasveja ja vahvasti ylihinnoiteltuja, tanskalaisia sisustusesineitä, joiden käyttötarkoituksesta kenellekään ei ole etäisintäkään aavistusta.

Harri Koskisen Block-valaisin

Harri Koskisen lasikuutiota muistuttava pöytävalaisin lanseerattiin vuonna 1996. New Yorkin MoMAankin museoitu tuote menetti ylellisen statuksensa siinä vaiheessa, kun sitä alettiin tyrkyttää aikakauslehtitilausten kylkiäislahjana.

Hakolan sohva

Instagramin perusteella ainoa sohva, jonka 35-vuotias kaupunkilaisnainen voi vuonna 2019 ostaa. Raivostuttavan eettinen kaluste, jota tuottava perheyritys vaalii pohjalaista puuseppäperinnettä.

Julkaistu: 13.6.2019
8 kommenttia