Apu

Instagram-suosikki Benjamin Peltosella on faneja ympäri maailmaaInstagram-suosikki Benjamin Peltosella on faneja ympäri maailmaa

Benjamin Peltosen menestys Instagramissa toi hänelle levytyssopimuksen. Faneja hänellä on valmiina ympäri maailmaa.
Teksti Emilia Pyykkönen
Kuvat Meeri Utti

Benjamin Peltonen, 17, liittyi reilu kaksi vuotta sitten kuvapalvelu Instagramiin. Tällä hetkellä nuorella miehellä on Instagramissa yli 209 000 seuraajaa. Kaksikymmentä prosenttia seuraajista on suomalaisia. Loput ovat ympäri maailmaa: Pohjois-Amerikasta, Norjasta, Brasiliasta ja Ruotsista.

- En edes osaa vastata, miksi minusta tuli niin suosittu Instagramissa. Olen laittanut sinne samanlaisia kuvia kuin kaikki muutkin. Kun 10 000 seuraajan raja läheni mietin, että tätä voisi hyödyntää jotenkin. Äitinkin sanoi, että sehän on pienen kaupungin verran ihmisiä.

Benjamin on haaveillut pienestä asti laulajan urasta. Hän ymmärsi, että Instagramissa hänellä oli valmis yleisö kappaleiden esittämistä varten.

- Soitin kitaraa ja rallattelin Instagramiin videoita. Pian alkoi tulla yhteydenottoja.

Viime keväänä Peltonen teki levytyssopimuksen. Kesällä tehty Underdogs-single julkaistiin tällä viikolla. Ensi viikolla Benjamin tekee ensimmäisen ison keikkansa Elämä lapselle -konsertissa Hartwall Areenalla.

- Jännittää tosi paljon. Olen katsonut sitä ohjelmaa joka vuosi ja nyt olen siellä itse.

Lukion toista luokkaa käyvä Benjamin asuu vielä lapsuudenkodissa Kaarinassa. Hän käy lukiota tällä hetkellä tenttimällä musiikkikiireiden vuoksi. Aikaisemmin hän harrasti aktiivisesti alppihiihtoa.

- Meillä on lukiossa sama luokka, kenen kanssa olemme olleet ruotsinkielisestä päiväkotiryhmästä asti. Kaikki tukevat minua tosi hienosti. 

Benjamin Peltosen ensimmäisen singlen musiikkivideo.

https://www.youtube.com/watch?v=uqFjT1L5qns

Julkaistu: 12.9.2014