Apu

Ilkka Remeksen 6/12-trilleristä elokuva: Jasper Pääkkösen päärooli vaatii erikoisjoukkojen taistelukoulutusta

Ilkka Remeksen 6/12-trilleristä elokuva: Jasper Pääkkösen päärooli vaatii erikoisjoukkojen taistelukoulutusta
Suomen kansainvälisesti tunnetuin elokuvatähti Jasper Pääkkönen tietää viikon varoitusajalla, missäpäin maailmaa hän seuraavaksi on – ja myöntää, että siitä on glamour kaukana.
Julkaistu: 12.12.2019

Maailmalla kansainvälistä elokuvauraa luova Jasper Pääkkönen, 40, nähdään pian suomalaisen trillerin pääosassa. Keskiviikkona järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Antti J. Jokinen kertoi Omerta-toimintaelokuvasarjasta, joka perustuu Ilkka Remeksen menestyskirjoihin.

Ensimmäisessä Omerta-elokuvassa terroristit hyökkäävät Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Remeksen 6/12-teoksessa Omerta-joukot ovat Euroopan parhaista erikoisjoukoista koottu ryhmä. Pääkkönen on pääroolissa Max Tanner Suomen Suojelupoliisista.

– Käsikirjoitus ei ole vielä valmis, mutta useille suomalaisille Remeksen 6/12 taitaa olla tuttu kirja ja sen tarina myös, Pääkkönen sanoi.

Kansainvälisen suurprojektin ohjaa Jokinen ja sitä tähdittävät Pääkkösen lisäksi Ville Virtanen, Pekka Strang, Krista Kosonen, Peter Franzén, Tommi Korpela ja Eero Milonoff. Sen kansainväliset tähdet julkaistaan myöhemmin.

– Halusin mukaan, sillä olemme Antin kanssa tosi läheisiä ystäviä - kuten myös Peten. Eero Milonoffin kanssa olemme lukiokavereita, Tommin kanssa perhokalastuskavereita ja koko muun näyttelijäporukan kanssa joko pelkkiä kavereita tai kavereita ja työkavereita. Jos itse ajattelen, tässä on ympärilläni dream team. Osan kanssa olen jo tehnyt paljon töitä, joidenkin en juuri lainkaan.

Kansainvälisten roolien jälkeen hänestä tuntuu mahtavalta päästä tekemään töitä suomalaisten kanssa.

– On hienoa tehdä kavereiden kanssa näin isoa hanketta. Suomalaiset elokuvat ja tv-sarjat matkustavat nykyään ihan eri tavalla rajojen yli. Kielirajoitetta ei enää ole, vaan amerikkalaisetkin ovat oppineet katsomaan tekstitettyjä sarjoja. Hyvin tehty suomalainen elokuva tai tv-sarja voi nousta isoksikin kansainväliseksi hitiksi. Niitä onnistumisia odotan, pieniä läpimurtoja meilläkin on jo ollut. Emme silti ole vielä Ruotsin, Norjan, Tanskan tai ehkä edes ihan Islanninkaan tasolla.

Omertaa varten Pääkkönen tulee saamaan muiden näyttelijöiden tavoin ampuma-ase- ja taistelukoulutusta erikoisjoukkojen hengessä.

– En ole saanut sellaista lähes lainkaan aikaisemmin. Se tulee olemaan pirun hauskaa, mutta fyysisesti varmasti vaativaa ja raskasta. Hauskaa päästä aikuisella iällä leikkimään rosvoa ja poliisia kunnolla.

Pääkkönen itse odottaa Omertan ensi syksyyn sijoittuvien kuvausten lisäksi päätöstä siitä lähteekö Stephen Kingin kirjasarjaan perustuva Dark Tower -tv-sarja tuotantoon, jonka pilotissa hän oli mukana.

- Se vaikuttaa ensi vuoden kalenteriini. Tällä hetkellä se on typötyhjä mutta varattu.

Suomessa Pääkkönen viipyy vain muutaman päivän, sen jälkeen hän matkustaa Patagoniaan kuvausmatkalle, joka liittyy ympäristövaikuttamiseen.

– Se liittyy kaloihin ja kalastamiseen, reissu kestää kuukauden päivät. Siellä on aikaa viettää vähän joulua ja uutta vuotta myös.

Voimakkaasti luonnonsuojelun puolesta puhuva näyttelijä tuntee ahdistusta lentämisestä, jota hänelle kertyy työn puolesta runsaasti.

– Jokainen, joka ymmärtää maapallon tilan ja ilmastoon liittyvät uhkat haluaa niitä minimoida. Kuluneen vuoden aikana olen kompensoinut kaikki elämisestä, matkustamisesta ja liikkumisestani syntyneet päästöt yli toistakymmenkertaisesti. En yksi yhteen vaan ajattelin, että on syytä ylikompensoida, kun sen kerta voin tehdä.

Pääkkösen mukaan tehokkain tapa ilmastokompensoida ja poistaa hiiltä ilmakehästä on istuttaa uusia puita.

– Siinä saa eniten rahalle vastinetta.

Pääkkösen pysyvä koti on aina Suomessa, vaikka hän ehtiikin tällä hetkellä viettää kotimaassaan vain muutaman viikon vuodesta.

– Tiedän viikon varoitusajalla missäpäin maailmaa olen seuraavaksi. Kotini on matkalaukussa. Olen tämän vuoden kuvannut erilaisia hankkeita ympäri maailmaa. Siitä on glamour kaukana, mutta olisi tyhmää valittaa siitä, että pääsee tekemään töitä ulkomailla.

Kommentoi »