Ikävää irtoseksiä: Sinkkunaisten emansipoiva sekstailu ei ollutkaan hurjaa vaan kurjaa
Puheenaiheet
Ikävää irtoseksiä: Sinkkunaisten emansipoiva sekstailu ei ollutkaan hurjaa vaan kurjaa
Monet naispuoliset sinkkukaverini ovat lopettaneet satunnaisen seksin harrastamisen. Tinderistä seksiä löytyisi ainakin periaatteessa helpommin kuin koskaan, mutta he eivät enää jaksa yhden illan seksin aiheuttamaa stressiä ja pettymyksiä. Satunnainen seksi ei ollutkaan niin mutkatonta ja ihanaa kuin he olivat kuvitelleet.
1Kommenttia
Julkaistu 29.12.2015
Image

Sille on monia selityksiä: seksi ei tunnu hyvältä, mutta puolituntemattoman kanssa on kiusallista keskustella toiveistaan. Tuntuu, että yhden yön jutulta on liioiteltua edes odottaa nautintoa. Usein ainakin toinen osapuoli on liian kännissä. Jos seksikumppani on kaveri, ystävyys muuttuu monimutkaiseksi.

Jos seksi taas osoittautuu hyväksi ja kumppani mielenkiintoiseksi, naiset alkavat usein toivoa, että suhde jatkuisi myöhemminkin. Ghostaaminen eli selittämätön katoaminen on helppo ja siksi yleinen tapa ilmoittaa satunnaiselle kumppanille, ettei jatko kiinnosta. Voi sanoa ”nähdään taas” ja vain jättää tekemättä niin.

Eräs miespuolinen sinkkukaverini kertoi, ettei uskalla enää käyttää Tinderiä, koska etsii ensisijaisesti seksiä, kun taas ”kaikki naiset haluavat vakavan parisuhteen”. Todisteena hän lähetti kuvakaappauksia profiileista, joissa lukee jos et etsi mitään vakavaa, swaippaa vasemmalle.

Naisten kohdalla satunnaisen seksin karttaminen ei kuitenkaan johdu siitä, että yhden yön juttujen harrastaminen automaattisesti estäisi parisuhteen muodostamisen tai että itse seksi olisi jotenkin erilaista kuin aiemmin.

Feministisiä lehtijuttuja lukeneet naiset ovat nyt vain tietoisempia siitä, että seksiä harrastetaan siksi, että se tuntuu hyvältä.   Jos seksistä ei nauti, voi olla viisaampaa luopua siitä kokonaan.

Vuosituhannen vaihteen irtoseksiä juhlineen Sinkkuelämää-sarjan ja 2010-luvun ihmissuhteita realistisemmin käsittelevän Girlsin erilaisuus kertoo siitä, että nykyään naiset myöntävät, että satunnainen seksi on useammin kiusallista ja monimutkaista kuin hohdokasta ja coolia.

1 kommentti