Huippumiehitys Mannerheim-oopperaan
Kulttuuri
Huippumiehitys Mannerheim-oopperaan
Ilmajoen Musiikkijuhlien Mannerheim-oopperan nimiroolia laulaa kesällä 2017 Waltteri Torikka, keskeisissä naisrooleissa nähdään Johanna Rusanen-Kartano ja Essi Luttinen.
2Kommenttia
Julkaistu 25.11.2015
Apu

Ilmajoen Musiikkijuhlien suursatsaus Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlien kunniaksi on kesällä 2017 nähtävä Mannerheim-ooppera, tarina Carl Gustav Mannerheimista ja hänen elämästään. Libreton ovat kirjoittaneet kirjailija Laila Hirvisaari ja tyttärensä, kirjailija, Avun toimittaja Eve Hietamies

Oopperan säveltää Tuomas Kantelinen, ja sen ohjaa Tuomas Parkkinen, jonka edellinen Ilmajoen-ohjaus oli talvisotaooppera Taipaleenjoella.

Nimiroolissa nähdään koko kansan Tähdet, tähdet -kilpailussa valloittanut baritori, vuonna 1984 syntynyt Waltteri Torikka. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2012 ja debytoi Suomen Kansallisoopperassa jo vuonna 2009 Leevi Madetojan oopperassa Pohjalaiset. Mannerheimina hän laittaa itsensä suurennuslasin alle, onhan vuonna 1951 kuolleesta Mannerheimista riittänyt puhetta. Ja riittää yhä! 

Torikan rinnalla, keskeisissä naisrooleissa nähdään vuonna 1971 syntynyt sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja vuonna 1978 syntynyt mezzosopraano Essi Luttinen.

Libreton tekijät Laila Hirvisaari ja Eve Hietamies eivät kuvaa kansallista ikonia, vaan miestä ja hänen tunteitaan.

- Ooppera sukeltaa Mannerheimin sielun syvyyksiin, hänen tunne-elämäänsä. Emme julista ainoaa ja oikeaa totuutta Mannerheimista, vaan kerromme oman käsityksemme hänen tunne-elämästään ja kokemuksistaan, he sanovat.

teksti Liisa Talvitie

2 kommenttia