Huippubloggaajan vinkit: Näin opit hyväksi matkakirjoittajaksi
Matkailu
Huippubloggaajan vinkit: Näin opit hyväksi matkakirjoittajaksi
Matkakirjailija, huippubloggaaja Satu Rämö kertoo, miten tulla hyväksi matkakirjoittajaksi.
Julkaistu 9.12.2015
Mondo

Matkakirjailija ja -bloggaaja Satu Rämö paljastaa reseptinsä hyvään matkakirjoittamiseen.

Tee taustatyö kunnolla

"Tutustu paikkaan etukäteen. Selaan nettiä ja paikallisia blogeja, katselen kuvia Instagramista. Jos aikaa on, luen kohteeseen sijoittuvan kirjan. Yritän etsiä käsiini paikallisen, jolta kysyä taustatietoa."

Ymmärrä

"Hyvä kirjoittaja haluaa aidosti ymmärtää kohdetta ja ihmisiä. Sen verran pitää nähdä vaivaa, että selvittää millaista elämä ja arki ovat, millaisia ristiriitoja on pinnan alla. Niiden kautta saa käsityksen siitä, millaisesta paikasta on kirjoittamassa."

Luo käsitys ilmapiiristä

"Juttele paikallisten kanssa. Selvitä, millaisia kiinnostavia arkirutiineja heillä on ja mitä he tykkäävät tehdä viikonloppuisin. Näistä saa vinkkejä. Hyvä paikka tutustua fiilikseen on käydä tekemässä jotain tavanomaista. Esimerkiksi supermarketti kertoo yhteiskunnasta yllättävän paljon."

Kerro kiinnostavia asioita

"Kirjoita kuin kertoisit sikahyvää tarinaa ystävälle. Kerro asioista, jotka hyödyttävät aidosti lukijaa. Tsekkaa faktat ja nimien oikeinkirjoitukset huolella."

Salamatkustaja-blogistaan tunnettu Satu Rämö on asunut Islannissa vuodesta 2007. Hän on kirjoittanut maasta useita artikkeleita sekä oppaan Mondolle. Mondo valitsi Rämön Islantilainen voittaa aina -teoksen (WSOY) vuoden 2015 matkakirjaksi. Satu Rämö kertoo lisää hyvästä matkakirjoittamisesta Mondon matkakirjoituskoulussa Matka 2016 -messujen yhteydessä 22.1.  

Kommentoi »