Apu

Hjallis Harkimo lähtee kokoomuksesta – valtava mediaspektaakkeli eduskunnassa


Kansanedustaja Harry Hjallis Harkimo on eronnut tänään kokoomuksesta. Muista tulevaisuuden suunnitelmistaan Harkimo ei halunnut vielä kertoa mitään.
Kuvat Timo Villanen, Janne Vainiomäki

Hjallis Harkimon mukaan on reilua erota puolueesta, jonka toiminta- ja johtamistapaa hän on arvostellut mm. blogeissaan. Eduskuntaryhmän kokouksissa Harkimo ei ole käynyt enää pitkään aikaan.

– On monta asiaa, josta en ole samaa mieltä. Henkilökemioissa minulla ei ole ongelmia kenenkään, esimerkiksi puheenjohtaja Petteri Orpon, kanssa. Asiat tässä riitelee, Harkimo sanoi eduskunnassa.

Harkimon tiedotustilaisuudesta eduskunnassa kehkeytyi varsinainen mediaspektaakkeli. Paikalla oli poikkeuksellisen paljon eri tiedotusvälineitä, toimittajia sekä kokoomuksen ja muiden eduskuntaryhmien työntekijöitä ja vaikuttajia.

Harkimo aikoo äänestää hallituksen esitysten puolesta eli hän ei ryhdy oppositiopoliitikoksi. Sote-kantaansa hän ei ole kuitenkaan lyönyt vielä lukkoon, koska hankkeesta tulee koko ajan uutta tietoa esiin.

Kansanedustaja ei myöskään vahvistanut, liittyykö hänen puolueesta lähtönsä SDP:n entisen kansanedustajan ja puoluesihteerin Mikael Jungnerin suunnitelmiin uudesta poliittisesta liikkeestä.

Harkimo jatkosuunnitelmista odotetaan lisää tietoa lauantaina, kun hän on Ylen Ykkösaamun haastateltavana.

Julkaistu: 19.4.2018