Henrik Dettmann: "Älä luule olevasi tärkein"
Puheenaiheet
Henrik Dettmann: "Älä luule olevasi tärkein"
Laumanjohtaja. Koripallovalmentaja Henrik Dettmann on vetänyt naruja Suomen koripallomaajoukkueen Susijengin yllätysmenestyksen takana. Menestyksen salaisuus on pannukakkujohtamisessa, jossa turhat hierarkiat on purettu.
19.12.2015
 |
Image

Muista päämäärä. ”Jos päätämme kimpassa kävellä tuohon ovelle, niin oleellista ei ole, mitä reittiä kävelet, vaan se, että pääset ovelle. Kun päätämme yhdessä, ovelle on kivempi mennä. Parasta on, kun minä vain saatan. Jos unohdut vaikka selaamaan kirjoja ja meillä on minuutti aikaa, tehtäväni on keksiä keino saada sut lopettamaan ja viedä sut perille. Se on tilannejohtamista, eli sitouttamista yhteiseen päämäärään.”

Luovu kateudesta. ”Suomessa joutuu miettimään, millä autolla ajaa ja miten pukeutuu. Toteutin Saksassa unelmani ja ostin hienon CLS-Mersun. Kun siellä ajeli uudella autolla, niin ihmiset nosti käden ja tulivat sanomaan gratuliere. En tiedä, tarvitsinko autoa, eikä se tehnyt mua paremmaksi ihmiseksi, mutta jos se oli sen elämänvaiheen täyttymys, niin bitte schön. Ei siellä kukaan ollut kateellinen, mutta ei täällä saa tulla sanomaan, että hieno Mersu.”

Käytä mielikuvitustasi. ”Utelias oppii, utelias näkee, utelias kokee. Utelias hakee erilaisia ratkaisuja. Mielikuvitus ja rohkeus liittyvät samaan elementtiin. Pitää olla rohkeutta kokeilla uutta ja ottaa se riski, että kun tekee uutta ja jättää vanhan, niin hakeutuu epämukavuusalueelle.”

Älä luule olevasi tärkein. ”Ihmiset kuvittelevat, että maailmassa kaikki valmistautuu siihen, miten Suomi toimii, mutta ei kukaan ole kiinnostunut Suomesta. Tämä on Pohjolan perukoilla oleva takapajula. Jos me olemme vielä astetta parempia, niin ehkä sitten joku voi kiinnostua.”

Vaali uskottavuuttasi. ”Me teemme hirveän paljon töitä, että tuntisimme vastustajan hyvin. Suhteessa hyötyyn ajankäyttö on ylimitoitettua. Se perustuu siihen, että ei saa jäädä kiinni siitä, että on tehnyt kotiläksyt huonosti, koska silloin uskottavuus menee. Se työmäärä yllä-pitää sitä uskottavuutta.”

Kommentoi »