Helsingin parhaat uudet osoitteet
Matkailu
Helsingin parhaat uudet osoitteet
Drinkkejä korttelikinossa, hauska hostelli, gourmetgrilliruokaa. Poimimme pääkaupungin uudet osoitteet elämyksistä hotelleihin ja ravintoloihin.
Julkaistu 10.5.2017
Mondo

Ravintolat

Kampin Kortteli

Helsingin ravintolabuumi sen kuin kiihtyy. Joulukuussa Kampin kauppakeskuksen ylimpään kerrokseen aukesi kunnianhimoinen kymmenen ravintolan kokonaisuus Kortteli. Valikoima vaihtelee Michelin-ravintola Askin astetta rennommasta Jord-ravintolasta ruotsalaiseen dumpling-ketju Bei­jing8:iin. Mukana on tuttuja nimiä, kuten kahvila La Torrefazione ja aasialaista fuusiota tarjoileva Hoku. Bastardosta saa pitsaa, Date + Kalesta trendikkäitä vegekulhoja, Fisken på Diskenistä kalaa, Storysta burgereita ja Patisserie Teemu & Markuksen ihania leivonnaisia. Lämpimien ruokien hinnat vaihtelevat kymmenen ja kolmenkymmenen euron välillä.

Tislaamo

Teurastamon alueella sijaitsevan Helsinki Distilling Companyn Tislaamo on kaupungin odotetuimpia baareja. Drinkkien pohjana käytetään 2014 aloittaneen helsinkiläistislaamon tuotteita. Maista ainakin Helsingfors Fiskehamns -akvaviittia, lakritsijuurisiirappia sekä munanvalkuaista sisältävää Fiskehamns Souria (12 e). Tarjolla myös ruokaa.

Werner

Ravintola Wernerin konsepti on kerrassaan mainio. Ruoka on simppeliä ja laadukasta – ja se valmistetaan avotulella. Entisessä WSOY:n kirjakaupassa Bulevardilla savuttaa kaupungin suurin avotuligrilli. Kokonaisena grillattu siika tarjoillaan lämpimän sydänsalaatin kanssa (36 e), naudan ulkofilee munakoison kera. Kasvissyöjille on tarjolla grillat­tua kukkakaalia (21 e). Myös alku­palat tekevät vaikutuksen, ja mikä parasta, hiilloksen maun erottaa annoksista juuri sopivasti.

Majoitus

Hotel Haven

Kauppatorin vieressä sijaitseva Haven avasi alkuvuonna 60 uutta huonetta, ja hotellissa on entistä edullisempia sviittejäkin. Haven huokuu boutique­luksusta, se tuntuu ­Tukholman laatupaikalta Helsingin sydämessä. Uusissa huoneissa on valtavia ikkunoita rauhalliselle sisäpihalle ja joistakin merinäköala. Hyvä aamiainen tarjoillaan viereisen Sundmanin talon viehättävissä saleissa, Helsingin toiseksi vanhimmassa säilyneessä kivitalossa. Ei saunaa, mutta lähellä on Allas Sea Pool.

2 hh alkaen 170 e. hotelhaven.fi

The Yard

The Yard on tervetullut lisä kaupungin hostelleihin. Sijainti muutaman askelen päässä Stockmannilta on loistava. Sänkypaikkoja on 49, ja niistä suurin osa yhteishuoneissa, kolmannes 1–4 hengen huoneissa. Suihkut ja vessat ovat jaetut. Tämä ei ole bilehostelli vaan siisti tukikohta. Aamupala kuuluu hintaan.

2 hh 69 e, sänkypaikka 32 e. theyard.fi

Clarion Hotel Helsinki

Jätkäsaaren uudesta torni­hotellista aukeaa mahtavia näkymiä, ja näköala­baarissa riittääkin tungosta. Huoneet on suunniteltu ja sisustettu fiksusti. Hintaan kuuluu erinomainen aamiainen kokin paistamine omeletteineen sekä yläkerran sauna ja uima-­allas. Kylpyalue on huoneiden tavoin kooltaan hiukan pieni mutta mukava elämys, etenkin jos hotelli ei ole täynnä.

2 hh alkaen 108 e. nordicchoicehotels.fi

Elämykset

Riviera

Kahden istuttavat sohvat ovat punaista plyysiä ja juuri täydellisen kokoiset romanttisille leffa­treffeille. Kallion uusi korttelikino Riviera on hauska elämys. Se on ensimmäinen helsinkiläinen elokuva­teatteri, jossa voi leffan aikana nauttia myös drinkkejä ja napostelu­annoksia. Salin baaritiskiltä saa viinejä, oluita ja cocktaileja sekä vaikkapa hummusta ja kasviksia. Pienessä salissa on intiimi tunnelma, vähän kuin mukavassa olohuoneessa. Hyvää palvelua on sekin, että kotimaiset elokuvat näytetään englanniksi tekstitettyinä.

Lapinlahden sairaala

Engelin suunnittelema, vuonna 1841 valmistunut Suomen ensimmäinen psykiatrinen sairaala on ulkoa komea. Kun astuu ovesta sisään, on vaikea uskoa, että edessä on entinen sähkö­sokkihuone. Nyt siellä istutaan rennosti kahvilapöydissä. Vuonna 2008 suljettu Lapinlahden sairaala on toiminut viime kesästä lähtien kulttuuritilana. Kahvila Lähteen lisäksi siellä on esimerkiksi entiseen ylilääkärin asuntoon avattu galleria, 1880-luvulta peräisin oleva yleinen sauna ja hävikki­ravintola Loop. Tiloissa järjestetään myös tapahtumia ja opastettuja historiakierroksia. Sairaalan kuuluisia asukkaita oli muun muassa Aleksis Kivi.

lapinlahdenlahde.fi, historiakierrokset: Facebook: Mielen huoneet

Kukoistavat museot

Tämähän on kuin Amsterdamin Rijksmuseumissa! Ateneumin upeasti uudistetusta kokoelma­näyttelystä tulee ensimmäisenä mieleen kansainvälisyys. Ikoniset teokset, kuten Poika ja varis tai Haavoittunut enkeli, nousevat tummille pinnoille ryhmiteltyinä esiin aivan uudella tavalla. Helsingistä on lyhyessä ajassa tullut loistava museokaupunki. Ota listallesi myös Helsingin Taide­museo HAM sekä uudistetut Kansallismuseo ja Päivälehden museo.

ateneum.fi, kansallismuseo.fi, hamhelsinki.fi, paivalehdenmuseo.fi

Shoppailu

Tre

Klaus Haapaniemen huiveja, Karhun lenkkareita, Airamin klassistakin klassisempi termospullo. Kun Design Forum Shop muutama vuosi sitten lopetti, Helsinkiin jäi suomidesignmyymälän mentävä aukko. Viime kesänä sen täytti Tre. Mikonkadulla sijaitseva kaunis konseptiliike esittelee suomalaisten muotoilijoiden tuotteita muodista kalusteisiin ja paperi­tavaraan. Mukana on muutama brändi muistakin Pohjoismaista.

Torikorttelien uutuudet

Senaatintorin ja Kauppatorin välisten empirekorttelien uudistustyö jatkuu. Viimeisimpänä kauppana Torikortteleissa aloitti hauskoista keittiöpyyhkeistään tunnettu Kauniste. Tulokkaita ovat myös vanhanajan lelukauppa Anni ja Aleksi Kiseleffin talossa sekä muotimerkki Lumoan Katariinankadulla. Myös Lapuan Kankurien uudet tilat ovat hienot. torikorttelit.fi

Recci

Recci ei ole mikä tahansa second hand -myymälä. Yritys myös kerää ja kierrättää tekstiilijätettä, ja sen putiikkeihin voi palauttaa huonokuntoisiakin tekstiilejä. Viides­osa kerätyistä vaatteista laitetaan myyntiin, loput kuljetetaan Eurooppaan esimerkiksi autoteollisuuden käyttöön. Tällä hetkellä Recillä on liikkeet Kruununhaassa ja Kalliossa, mutta lisää on tulossa. Myynnissä vaatteita, asusteita sekä kodintekstiilejä.

Kommentoi »