Helena Petäistö toipuu aivoinfarktista
Puheenaiheet
Helena Petäistö toipuu aivoinfarktista
Kirjeenvaihtaja Helena Petäistöä ei ole nähty tv:ssä kesäkuisen Brexit-huippukokouksen jälkeen. Siihen on syynsä. Hän on viettänyt yli kaksi kuukautta brysseliläisessä sairaalassa toipumassa aivoinfarktista.
22.9.2016
 |
Apu

Kesäkuun lopussa järjestetty Brexit-huippukokous Brysselissä oli päättynyt. Valvomisen väsyttämä MTV:n kirjeenvaihtaja Helena Petäistö oli matkalla terassille aperitiiville, kun hän tunsi vasemmassa kädessään jotain outoa. Helena pisti tuntemukset hartiajännityksen ja väsymyksen piikkiin ja jatkoi aperitiivin jälkeen vielä ravintolaan illalliselle.

Yleensä huippukokouksen aiheuttama väsymys alkaa pian muuttua huojennukseksi, mutta ei tällä kertaa. Ruokailun aikana Helenaa alkoi väsyttää entistä enemmän. Hän palasi hotelliinsa ja meni heti nukkumaan.

– Kun aamulla heräsin, teekuppi ei pysynyt kädessä. Silloin arvasin, mistä oli kysymys. Soitin respaan ja he tilasivat minulle taksin. Taksin siksi, että ambulanssi olisi vienyt minut lähimpään sairaalaan, taksilla pääsin Brysselin parhaaseen.

Helena käveli omin jaloin Clinique Sainte Elisabethin päivystykseen, mistä hänet vietiin teho-osastolle. Helena oli saanut aivoinfarktin, jonka seurauksena vasen puoli hänen kehostaan halvaantui.

Helena Petäistö on on aina tottunut pärjäämään yksin.

– En ole koskaan lähtenyt ensimmäisestä risauksesta lääkäriin. Se on vahvan ihmisen vitsaus, ja nyt se kostautui. Olisin voinut kuolla yöllä sinne hotellihuoneeseen, Helena sanoo.

Hämmentävintä tilanteessa oli se, että Helenan keho antoi niin heikkoja oireita aivoinfarktista, ettei hän ymmärtänyt lähteä ajoissa sairaalaan. Suupieli ei roikkunut, näkö- tai puhehäiriöitä ei tullut eikä raajoissa ollut voimattomuutta tai tunnottomuutta.

Jotta aivoinfarktin liuotushoidosta olisi hyötyä, se tulee aloittaa viimeistään neljän ja puolen tunnin kuluttua ensimmäisistä oireista. Helenalle liuotushoitoa ei enää voitu antaa.

– Kerron näistä asioista, jotta muut osaisivat ottaa huomioon pienimmätkin oireet ja hakea heti apua, hän sanoo.

Helena Petäistö kertoo sairauskohtauksestaan tänään ilmestyneessä Avussa.

Kommentoi »