Heikki Silvennoinen on ollut 20 vuotta raittiina
Puheenaiheet
Heikki Silvennoinen on ollut 20 vuotta raittiina
Heikki Silvennoinen jätti alkoholin ja huomasi olevansa yhtä hullu selvin päin.
1Kommenttia
Julkaistu 10.3.2015
Apu

- Viime viikolla tuli tasan 20 vuotta täyteen siitä, kun lopetin alkoholin käytön, Heikki Silvennoinen , 60, laskeskelee.

Vuonna 1994 oli Silvennoisenkin tähdittämän Kummelin kiireisin vuosi. Menestys lisäsi osaltaan juhlimista.

- Silloin tuli käytyä sellainen hurlum-hei -vaihe. Luonteelleni uskollisena ajattelin, että kun viinaa juodaan niin sitä juodaan kunnolla. Kun juon pullon viinaa olen hauska, mutta kymmenen pullon jälkeen olen kymmenen kertaa hauskempi.

- Olin hyvää vauhtia luisumassa muusikko-alkoholismiin, joka on monella muusikolla muuttunut painajaiseksi. Join selvästi liikaa ja olin vedenjakajalla, kun tein lopullisen päätöksen. Sitä en ole päivääkään katunut.

Totuttelu alkoholittomaan elämään vei aikansa.

- Vei melkein vuoden, että elämä muotoutui luonnollisesti sellaiseksi, että siihen ei kuulu alkoholi. Suomalaisiin juhliin se yleensä kuuluu. Me suomalaiset olemme vähän ujohkoja ja rentous tahtoo tulla vasta, kun juomme viinaa. Se ei pidä paikkaansa. Itse olen ihan yhtä hullu nyt kuin päissäni.

Muiden juominen ei Silvennoista haittaa.

- Niin kauan kuin muiden juomisessa on mukana iloa, se on kivaa. Jos se muuttuu joksikin muuksi voin lähteä aina kotiin. Olenhan aina autolla. 

Näyttelijä-muusikko Heikki Silvennoinen tekee blues-keikkoja oman bändinsä kanssa. Välillä hän tekee yhteiskeikkoja Pave Maijasen kanssa. Kummelista on tekeillä kirja, joka julkaistaan syksyllä.  Silvennoinen on mukana Koomikot-sarjassa, joka alkaa TV5:lla 31.3. Sarjassa kuusi tunnettua koomikkoa istuu saman pöydän ääreen kertomaan elämästään ja urastaan.

1 kommentti