Gisges-sovellus on kokemusten kaukosäädin, jolla voi ostaa ystävälle yllätyksen
Puheenaiheet
Gisges-sovellus on kokemusten kaukosäädin, jolla voi ostaa ystävälle yllätyksen
Gisges-sovellus on kokemusten kaukosäädin, jolla voi ostaa ystävälle yllätyksen.
Julkaistu 30.5.2016
Image

Sovelluksen nimi on Gisges, joka tulee sanoista give some, get some.

”Idea on yhtä vanha kuin maailma. Me olemme yksi kanava, jolla on kunnia välittää universaalia sanomaa: hyvyys lisää hyvyyttä,” toteaa Gisgesin isä Wintom Zecarias.

Idea on, että sovelluksen kautta voi levittää yllätyshyvyyttä: ostaa ja piilottaa rakkaalle ihmiselle vaikka pullakahvit johonkin pääkaupunkiseudun kymmenistä kuratoidusta kahviloista ja ravintoloista, henkilökohtaisen piiloviestin kera. Pieni ele, iso ilo.

Idea tulee aarteenmetsästyksestä ja geokätkeilystä. Zecarias ajatteli, että olisi kiva tehdä kahviloista ja ravintoloista postikonttorin veroisia paikkoja, joissa yllätys selviää vastaanottajalle paikan päällä, tarjoilijan avustuksella.

”Halusimme elävöittää viestin, jonka ihminen saa toiselta ihmiseltä, ja maustaa sen herkkupalan avulla. Gisges on kokemusten kaukosäädin, tavoitteena on puhelimen pläräämisen sijaan fyysinen kokemus jossain tietyssä lokaatiossa, pysähtyminen.”

Syksyllä sovellus leviää valtakunnalliseksi, ja sitä viedään aktiivisesti ulkomaille. Tulevaisuudessa korvapuustin kylkeen voi valita myös esimerkiksi Spotify-biisin, joka pärähtää soimaan kahvilan kaiuttimista, kun ystävä noutaa yllätyksen. ■

Kommentoi »