Ex-puolison jättivelat, aivoverenvuoto ja masennus: Anitta Niemeä ei lannistettu!
Puheenaiheet
Ex-puolison jättivelat, aivoverenvuoto ja masennus: Anitta Niemeä ei lannistettu!
Suuri yleisö muistaa näyttelijä Anitta Niemen televisiosta Kotikadun Karinina, teatteriyleisö Helsingin kaupunginteatterista. Hänen yksityiselämäänsä on mahtunut paljon onnea ja rakkautta, mutta myös raskaita vastoinkäymisiä. Niistä rankimmat olivat ex-puolison velkojen maksaminen ja aivoverenvuoto, josta toivottuaan hän koki syvän masennuksen.
Julkaistu 9.6.2016
Apu

Näyttelijä Anitta Niemen siniset silmät tuikkivat iloisesti, ja huumorintaju on tallella, vaikka häntä on koeteltu ankarammin kuin monia muita.

- En väitä, että vastoinkäymiset ovat opettaneet tai jalostaneet minua. Olisin pirun hyvin voinut elää ilman niitä!

Hän on kuitenkin toipunut hyvin aivoverenvuodosta, jonka hän sai syksyllä 2000 kesken Helsingin kaupunginteatterin näytelmäharjoituksia. Seuraavasta keväästä hänellä on vain hajanaisia muistikuvia.

Vakavan sairaskohtauksen jälkeinen toipumisvaihe oli pitkä, ja paranemisestaan hän kiittää huippuammattilaisia, HUSin neurokirurgeja ja muuta hoitohenkilökuntaa.

Anitta Niemi palasi kuitenkin Kotikatu-tv-sarjan nauhoituksiin vain runsas puoli vuotta sairastumisensa jälkeen.

- Roolien harjoittelu, ulkoa oppiminen auttoivat muistamista ja paranemista. En kuitenkaan oivaltanut, miten väsynyt olin. Kaksi vuotta aivoverenvuodon jälkeen masennuin.

Lisää Anitta Niemen kuulumisia tämän viikon Avussa.

Teksti Liisa Talvitie, kuva Timo Villanen

Kommentoi »