Esinahkaa ei jätetä
Puheenaiheet
Esinahkaa ei jätetä
Suvaitsevaiston jäsenet ovat oppineet rasistien temput, sanoo Ruben Stiller.
Julkaistu 28.9.2012
Image

  Suomen suvaitsevaisto ja Jussi Halla-aho ovat vihdoinkin löytäneet yhteisen sävelen. Vihreä miesliike, Vasemmistoliiton miespoliittinen työryhmä ja Halla-aho haluavat kieltää muslimeilta ja juutalaisilta poikien ympärileikkauksen. Vihdoin jotain, joka yhdistää: silmä siintää yhteiseen toteemiin, ympärileikattuun penikseen, joka häiritsee niin rasisteja kuin moraaliaan hyväilevää suvaitsevaistoakin.

Halla-ahon ja suvaitsevaiston yhteisen ristiretken taustalla häärii seksuaalista tasa-arvoa vaaliva Sexpo ry. Sen propagandassa muslimit ja juutalaiset leimataan silpomis­kulttuurin edustajiksi. On aivan selvää, että järjestö ruokkii retoriikallaan mielikuvaa omia lapsiaan sadistisesti pahoinpitelevistä juutalais- ja muslimivanhemmista, mutta Suomessa se kannattaa. Yleishyödyllisiä hankkeita rahoittava Raha-automaatti­yhdistys palkitsi Sexpon projektirahalla, jolla kustannetaan esinahkojen eheyden puolesta taistelevaa Ehjä-kampanjaa.

Ympärileikattu penis näyttää olevan mainio peliväline. Rasistit ja suvaitsevaisto kiihottuvat siitä tasavertaisesti, ja samalla saadaan kivasti peilattua enemmistökulttuurin paremmuutta juutalaisten ja muslimien primitiivisiin silpomiskulttuureihin. Nyt me vihdoinkin tiedämme, mikä on suomalaisuuden ydin: eheä esinahka järven rannalla juhannusyönä, kun ei ole minnekään kiire. Jossain huutaa ympärileikkaamaton kuikka, ja on niin suunnattoman hyvä ja suomalainen olo.

Suomen seuraavassa eduskunnassa saatamme nähdä miehen, joka on ratsastanut ympärileikatulla peniksellä eduskuntaan.

Hänen nimensä on Jukka Relander. Relander on Vihreän miesliikkeen johtohahmo ja kantaa poikien ympärileikkauksen vastustajana valkoisen miehen raskasta taakkaa.

Jukkis on päättänyt pelastaa juutalaiset ja muslimit itseltään. Suomen rajojen ulkopuolella Jukkista odottaa painajainen, koska noin kolmannes maailman miehistä on ympärileikattu. Esimerkiksi Yhdysvalloissa 75 prosenttia miehistä huutaa epätoivoisena Jukkista apuun ja Nigeriassa 95 prosenttia miehistä odottaa Jukkiksen saapuvan hellekypärä päässään kertomaan, millainen on eheä ja terve penis.

Jukkista ei taida kiinnostaa USA:n lastenlääkärijärjestön (American Academy of Pediatricsin) äskettäinen kannanotto, joka suhtautuu poikien ympärileikkaukseen varsin myönteisesti. Sen korostaa toimenpiteen myönteisiä vaikutuksia esimerkiksi hivin ja virtsatieinfektioiden ehkäisyssä. Vielä vähemmän Jukkis kuuntelee Maailman terveysjärjestöä WHO:ta, joka suosittelee ympärileikkausta yhdeksi keinoksi ehkäistä hiv-tartuntoja Afrikassa.

Jukkis on uskossa. Ja niin ovat monet muutkin. Suomen Kuva­lehdenblogissaan filosofian tohtori Tiina Raevaara kirjoitti taannoin ympärileikattujen miesten väärästä tietoisuudesta:

”Ympärileikatuilla miehillä näkyy ahdistusta ja haluttomuutta puhua omasta koetusta toimenpiteestä, mutta silti (ehkä juuri ahdistuksesta ja tarpeesta oikeuttaa oma menetys), heillä on halu pitää yllä ympärileikkausperinnettä. Tämä näkyy myös ympärileikattujen lääkärien joukossa. Ympärileikkauskulttuuri on eräänlainen väkivallan ketju.”

Käännän tämän suomeksi. Jos ympärileikattu mies pitää ympärileikkausta yksityisasianaan, hänellä on trauma. Jos mies sattuu olemaan lääkäri ja puolustaa Raevaaralle ympärileikkausta tieteellisin perustein, hän on väkivallan ketjun takuumies.

Ennen tällaista logiikkaa harrastivat lähetyssaarnaajat ja rasistit. Nyt suvaitsevaiston jäsenet ovat omaksuneet rasistien temput ja yrittävät sivistää villit juutalaiset ja muslimit. Muslimeihin kohdistuva rasismi ja antisemitismi ovat vain pitkästyttävä sivujuonne, kun silpojat yritetään saada kuriin seksuaalisen tasavertaisuuden ja suvaitsevaisuuden nimissä.

Taustalla kuuluu karvaisten käsien taputus. Jussi Halla-aho kiittää.

Tähän kolumniin ei voi tietystikään luottaa, koska minut on ympärileikattu. Kiitän edesmennyttä tohtori Apteria siitä, että hän teki minusta kahdeksan päivän ikäisenä epäluotettavan ja esinahattoman juutalaisen.

Juutalainen pippelini on nauttinut elämästä liikaakin, vaikka ympärileikkauksen vastustajien mukaan tehtävänäni on kärsiä tunnottomuudesta. Olen valmis kompromissiin: parkkeeraan tästä lähtien invalidipaikalle.

Paralympialaisissa tavataan!

*

Kolumnisti Ruben Stiller on ympärileikattu vesijuoksija. 

Muutos 28.9.12: Alkuperäisessä tekstissä Relanderia kutsuttiin Vihreän miesliikkeen “pomoksi”, termin tilalle vaihdettu “johtohahmo”. Relander on Vihreän miesliikkeen entinen puheenjohtaja.

Kommentoi »