Apu

Esa ja Tuuli Tikkasen ensimmäinen yhteishaastattelu - Tuuli: "Esa pommitti minua Tinderissä viesteillä"


Kiekkolegenda Esa Tikkanen ja fysioterapeutti Tuuli Tikkanen ovat olleet aviossa vuodessa 2016. Pariskunnan rakkaus syttyi Tinderissä.
Kuvat Kirsi Tuura

Kesäinen aurinko hellii valollaan ja lämmöllään Espoon Haukilahdessa päiväkävelyllä olevia Esa ja Tuuli Tikkasta. Pariskunta pitää toisiaan kädestä ja vähän väliä jompikumpi muiskauttaa pusun toisen poskelle.

Helposti voisi luulla, että tuossapa kuhertelee vastarakastunut lemmenpari. Esa, 53, ja Tuuli Tikkanen, 47, ovat kuitenkin pitäneet yhtä jo reilun kolmen vuoden ajan. Papin aamenen pariskunta kuunteli alttarilla lokakuussa 2016.

– Meillä pussaillaan ja halitaan runsaasti päivittäin. Tällainen aikuinen rakkaus ja yhteiselo on todella ihanaa. Nyt voi rakastaa vapaasti toista ihmistä ja elää tässä hetkessä, onnellisuutta huokuva Tuuli hymyilee.

Espoossa sijaitseva Haukilahden Paviljonki on pariskunnalle sydäntä lähellä oleva paikka.

– Täällä on ihan loistavaa kalakeittoa. Käymme kesäisin nauttimassa sitä usein tuolla terassilla auringonpaisteessa. Siitä on tullut meille jo vankka perinne, Esa valistaa.

Kiekkolegenda

Uskomattoman hulppean jääkiekkouran tehnyt Esa ”Tiki” Tikkanen tunnetaan Suomessa ja maailmalla erityisesti NHL-meriiteistään. Tiki oli mukana voittamassa peräti viisi kertaa arvostetun Stanley Cup -mestaruuden. Helsinkiläisseurojen IFK:n ja Jokerien kasvatti varattiin NHL-seura Edmonton Oilersiin jo vuonna 1983. Jäällä Tiki debytoi kauden 1984–1985 pudotuspeleissä.

Suureksi kiekkolegendaksi Tikkanen iskostui nimenomaan Edmontonin riveissä. Siellä hän muodosti yhdessä Jari Kurrin ja kaikkien aikojen parhaaksi kiekkoilijaksi nimetyn Wayne Gretzkyn kanssa joukkueensa tehokkaimmain hyökkäyskolmikon. Tikkanen–Gretzky–Kurri -ketju sai kutsumanimen Finnish Sandwich (suomalainen voileipä).

Tikkanen viimeisteli mittavalla NHL-urallaan 877 runkosarjaottelussa 244 maalia ja kaikkiaan 630 tehopistettä. Hänen suorasukaisesta suomea, englantia ja ruotsia yhdistelleestä puhetavasta tuli käsite, jolle Wayne Gretzky antoi nimen ”Tiki-talk”. Nopeatempoisella ja sekakielisellä puhetavallaan Tikkanen pyrki erityisesti häiritsemään vastustajien peliä.

"Tuulin silmät veivät mukanaan"

Esa Tikkasen yksityiselämä on ollut esillä julkisuudessa vuosien varrella monasti. Erityisesti viihde- ja iltapäivälehdistö on seurannut Tikkasen naissuhdekiemuroita ahkerasti. Aiemmista avioliitoistaan kiekkolegendalla on kolme tytärtä ja kaksi poikaa.

Vajaat nelisen vuotta sitten kiekkolegenda oli kuvansa kera netissä Tinder-treffisivustolla.

– No ei siinä kovin kauan mennyt, kun mä näin siellä Tuulin kuvan. Ne silmät... ne kauniit silmät veivät mut täysin mukanaan, Esa huokaisee.

Pian hän alkoikin näpytellä Tuulille viestejä.

– Katsoin, että joku ”Esa 49” viestittelee minulle ahkerasti. En minä alussa tiennyt ollenkaan, että kyseessä on kuuluisa jääkiekkoilija Esa Tikkanen. Minulle hän oli herra 49, Tuuli naurahtaa.

Seuraavaksi Esa pyysi Tuulia Facebook-kaverikseen. Tuuli antoi pyynnölle vihreää valoa.

– Näytin hyvälle ystävälleni Esan profiilin ja hän hihkaisi, että ”etkö sä tunne tota? Hän on kuuluisa kiekkoilija Esa Tikkanen!”. Pakko myöntää, että siinä vaiheessa kavahdin ja ajattelin heti, että mikään kuuluisuus ei kyllä mahdu minun maailmaani.

Vaikka Tuuli ei olekaan ikinä ollut mikään jääkiekkofani, Esa Tikkasen nimi oli hänelle tuttu.

– Minulla oli mielikuva hänestä lähinnä naistenmiehenä ja bilettäjänä. Esa kuitenkin jatkoi viesteillä liehittelyä ja lopulta vastasinkin hänelle, tosin aika neutraalisti ja varovaisesti.

Tuuli hymähtää, että sinnikkyyttä ei Esalta ainakaan puuttunut.

– Siis hän pommitti minua viesteillä kuukausia! Ne saivat minut aina hyvälle mielelle, Tuuli kehuu miestään.

Julkaistu: 31.5.2018