Apu

Erja Häkkinen teki yllättävän päätöksen

Erja Häkkinen teki yllättävän päätöksen
Yrittäjä Erja Häkkinen ei viime syksynä arvannut, että hän on Suomessa maaliskuussa kertomassa uudesta aluevaltauksestaan. Häkkinen on ostanut osan suomalaisesta ihonhoito- ja kosmetiikka-alan perheyrityksestä ja tuo jatkossa maahan italialaisia huipputuotteita.
Julkaistu: 7.3.2019

Asiat voivat tapahtua nopeasti, kun ne rupeavat tapahtumaan. Monacossa, Erja Häkkisen kauniilla huvilalla vietettiin viime syyskuussa hänen suomalaisen ystävänsä syntymäpäiväjuhlia. Ystävä toi juhliin mukanaan tunnetun suomalaisen kauneusalan yrittäjän Camilla Ahon.

Naiset tervehtivät toisiaan sametinpehmeässä syysillassa ja ystävystyivät saman tien.

-Se oli ihan mystistä, tuntui kuin olisin tuntenut Camillan aina, vaikka tapasimme ensimmäistä kertaa, Erja Häkkinen kertoo Camilla Ahon kotona Espoossa. Häkkinen tuli alkuviikosta Suomeen julkistaakseen yrityskaupan.

Camilla Aho on johtanut rautaisella ammattitaidolla ja persoonallisella otteellaan lähes neljäkymmentä vuotta Camilla Aho Oy Ab -perheyritystään, joka tuo nykyään Diego dalla Palma ja RVB LAB -tuoteperheen tuotteita Suomeen.

Yrityksellä on noin sata asiakasta eli kosmetologista hoitolaa eri puolilla Suomea ja lisäksi netti- ja vähittäiskauppamyyntiä sekä ainoastaan apteekeissa myytäviä RVB LAB THE SKIN -tuotteita.

Camilla Ahon tunnettuja asiakkaita ovat monet julkisuuden ihmiset - muun muassa Katri Helena, Helena Ahti-Hallberg, Aira Samulin ja Johanna Oras, jotka olivat mukana torstaiaamun tiedotustilaisuudessa yksityisellä raitiovaunuajelulla.

Aho oli jo pidempään miettinyt yrityksensä myyntiä, koska täyttää kesäkuussa 70 vuotta ja haluaa vähitellen omistautua lapsenlapsilleen ja muutenkin huolettomammalle elämälle kuin mitä yrittäjän arki on.

-Ostajaehdokkaista ei ole ollut pulaa, mutta Erjaan tutustuessani tiesin, että hän on oikea ihminen ottamaan ohjat vastaan. Hän ostaa nyt osuuden yrityksestä, ja minä siirryn vähitellen syrjään.

Erja Häkkisen kiinnostus heräsi, kun hän kuuli, miten huolella yritystä on johdettu ja miten hyvä ilmapiiri seitsemän hengen porukassa on. Henkilöstöstä on pidetty huolta muun muassa jatkuvalla koulutuksella.

Miksi Erja Häkkinen kiinnostui kauneusalasta?

Vastaus tulee salamannopeasti:

- Kauneudenhoito on yksi olennainen osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Jos me syömme terveellisesti ja liikumme riittävästi niin miksi emme huolehtisi myös ihostamme!

Hän on vuosien varrella ollut mukana erilaisissa yrityshankkeissa ja sanoo, että varsinkin kosmetiikkabisnes on ollut nuoruudesta lähtien lähellä hänen sydäntään. Vuonna 1986 hän muutti Pariisiin ja alkoi opiskella nimenomaan kosmetiikka-alaa.

Uusi työ kauneusalan yrittäjänä tuo hänet jatkossa yhä useammin Suomeen, mutta koti pysyy toistaiseksi Monacossa, koska hänen ja ex-puolisonsa Mika Häkkisen nuorempi lapsi, Aina-tytär käy vielä siellä koulua.

- Aika näyttää mihin asetun lasten aikuistuttua. Monaco on joka tapauksessa kotipaikkani, olenhan asunut siellä yli puolet elämästäni!

Kommentoi »