Eppu Salminen: Muutto Korsikalle
Puheenaiheet
Eppu Salminen: Muutto Korsikalle
Eppu Salminen muuttaa perheensä kanssa Korsikalle. Välivuoden aikana Eppu ja Kaisa-vaimo aikovat keskittyä kirjoitustöihin.
Julkaistu 7.8.2016
Apu

Tampereen Ratinassa lauantaina järjestetty Eppu Normaalin 40-vuotiskonsertti oli juhlaa myös loppuunmyydyn stadionin 30 000-päiselle yleisölle. Yhtyettä alusta saakka fanittanut näyttelijä Eppu Salminen oli otettu nelituntisesta hittikimarasta. -  Kävin bäkkärillä kiittämässä, ja saimme synttärikakustakin siivut. Lauantainen oli Salmiselle yli sadas Eppu Normaalin keikka. 40-vuotisen fanitaipaleensa erityisen mieleenpainuvina kokemuksina Salminen mainitsee muun muassa kerran, jolloin hän näki yhtyeen Lontoossa – sekä pian tuon jälkeen Lapissa järjestetyt yksityiset synttäribileet, jonne Eput oli tilattu esiintymään ja Eppu S. spiikkaamaan bändi lavalle. - Toisin kävi kuin Suosikki-lehdessä ensisinglestä julkaistu kritiikki povasi: tästä bändistä ei kuulla enää yhtään mitään, Salminen hekottelee. Hänellä itsellään on edessään enää kaksi kesäteatteriesitystä, minkä jälkeen Salminen, vaimo Kaisa Kuikkaniemi ja lapset suuntaavat kohti Korsikaa. - Suksiboksi auton katolle on vielä hakematta, mutta välivuotta viettämään lähdetään reilun viikon kuluttua. Perheen pienistä Kerttu, 4, on käynyt etukäteen ranskankielisessä kerhossa. Isä-Eppu uskoo pärjäävänsä kouluranskallaan ja hyvällä englannillaan, ja Kaisaa uudessa ympäristössä auttaa sujuva italian kielen taito. Perheen pienin, alle puolivuotias Ukko keskittynee Korsikallakin ainakin ensi alkuun jokelteluun, mutta pian kolmevuotias Kasper oppii ranskan kieltä todennäköisesti helposti. -  Ammattikirjoittajana Kaisa tietenkin kirjoittaa Ranskassa, ja aion minäkin kirjoittaa. Saa nähdä, syntyykö kirja, näytelmä, kolumneja - vai mitä. Takaisin Suomeen Salmisen perhe suuntaa vuoden päästä elokuussa – tai niin Eppu Salminen on ainakin luvannut Helsingin Kaupunginteatterille.

Konsertin avasivat kitaristi Juha Torvinen ja laulaja Martti Syrjä. Kaksikko aloitti myös Ratinan suurkonsertin kahdestaan ja akustisesti. (Kuvatekstiä muokattu 8.8.2016 klo 13:23, Juha Torvinen on kitaristi, ei basisti.)  

teksti Leila Itkonen 

Kommentoi »