Apu

Eppu Normaalin Juha Torvinen: "Ramppikuume iski kaksi päivää ennen ensimmäistä keikkaa tauon jälkeen"

Eppu Normaalin Juha Torvinen: "Ramppikuume iski kaksi päivää ennen ensimmäistä keikkaa tauon jälkeen"
– Olen kuulemma kuin vanha sirkushevonen kesän tullessa. Hevonen, joka haistaa maneesin ja alkaa kuoputtamaan. Näin minulle on sanottu. Viime kesänä kuoputin aika paljon kun ei lähdetty mihinkään, Juha Torvinen nauraa.
Julkaistu: 14.7.2021
Kuin vanha sirkushevonen kesällä. Sellaiseksi itseään kuvailee Eppu Normaali -yhtyeen kitaristi Juha Torvinen, kun vuosikymmeniä kiertänyt orkesteri pääsee jälleen esiintymään yleisön eteen.
– Viime vuosi oli erikoinen, meidän piti tehdä ihmisten edessä vaikka mitä, mutta tekemättä jäi – sattuneesta syystä. Kyllä me aika ihmeissämme olemme olleet, Torvinen kertoo.
Juha Torvinen ja Martti Syrjä.
Juhannuksena Eput kapusivat lauteille Himoksella melkein vuoden keikkatauon jälkeen.
– Olin kaivannut keikkailua kaikkien näiden vuosien jälkeenkin. Se on yksi hienoimmista asioista mitä voi tehdä housut jalassa tai joskus ilman housujakin. Kaksi päivää olin ihan ramppikuumeessa ja se kuuluu tähän asiaan, vaikka onkin vähän raskasta. Normaalisti se tosin alkaa vasta tuntia ennen keikkaa.
Torvisen perhe osaa jo suhtautua ympäriinsä pyörivään muusikkoon.
– Olen kuulemma kuin vanha sirkushevonen kesän tullessa. Hevonen, joka haistaa maneesin ja alkaa kuoputtamaan. Näin minulle on sanottu. Viime kesänä kuoputin aika paljon kun ei lähdetty mihinkään, hän nauraa.
Torvisen siskon perhe sairastui koronaan, joten tauti on liipannut läheltä.
Torvinen sanoo, että hänen kotikaupungissaan Ylöjärvellä pääsi korona-aikaan melko helpolla.
– Suurkaupungeissa tilanne on eri, täällä on lääniä eikä heti ole joku kyljessä kun astuu ovesta ulos. On voinut rauhassa lähteä ulos.
Torvisen siskon perhe sairastui koronaan, joten tauti on liipannut läheltä.
– Onneksi he selvisivät hyvin eikä tullut jälkiseuraamuksia. Mutta on se mielessä ollut, ei korona ole mikään lasten leikkiasia.
Eppu Normaali esiintyy Salo soi -kaupunkifestivaaleilla perjantaina 16. heinäkuuta.
Kommentoi »