Apu

ELOKUVA Solo: ­A Star Wars Story esittelee Han Solon ja Chewbaccan nuorina

1

Uusimmassa Star Wars -filmatisoinnissa Solo: ­A Star Wars Story tutustutaan veijaripilotti Han Solon nuoruusvuosiin.
Kuvat Walt Disney Motion Pictures Finland

Ensin valkokankaille tulivat trilogian osat 4–6, 20 vuotta myöhemmin osat 1–3, jonka jälkeen osa 7, sitten väliantologiaosa 1, jota seurasi osa 8, ja nyt olemme antologiaosassa 2. Tämä selvä? Star Wars -scifisaaga on vuosia sitten menettänyt kosketuksen loogisuuteen, järjestykseen ja arkijärkeen – ja siksi me sitä rakastammekin.

Uusimmassa Star Wars -filmatisoinnissa Solo: ­A Star Wars Story tutustutaan veijaripilotti Han Solon nuoruusvuosiin. Han ei vielä tiedä olevansa jedi Luke Skywalkerin veli ja saavansa lapsen prinsessa Leian kanssa, pojan, joka tulisi lasermiekkailemaan Han-isänsä hengiltä.

Edellisissä osissa ikääntyneempää Han Soloa on esittänyt megatähti Harrison Ford, joten nuoren Solon saappaisiin astuminen ei ole helppo rasti Alden Ehrenreichille. Melko tuntematon nuori näyttelijä saa kui­tenkin soloilulleen lentävän lähdön, sillä hänen Solonsa on kohteensa oloinen, veijarihurmuri, joka löytää polkunsa, elämälleen suunnan.

Tv:n suursarja Game of Thronesista tuttu Emilia Clarke esittää Han Solon lemmittyä Qi’raa, säihkysilmäistä tyttöä, josta kuorituuu leffan aikana melkoinen peluri. Parin keskinäisen kipinän ja jännitteen ympärille keriytyy koko Solo-elokuva.

Ron Howardin ohjaama Solo on elokuva, jossa ei ole Voiman valoisaa eikä pimeää puolta, ei mystiikkaa. Puhdas seikkailuelokuva esittelee Woody Harrelsonin rouhean Tobias Beckettin, historian jylhimpiin kuuluvan junakohtauksen, robottien tasa-arvoa vaativan viestin ja Joonas Suotamon esittämän Chewbacca-hahmon salatun nuoruuden. On siinä yhdelle scifiwesternille tarpeeksi viestiä.

Julkaistu: 23.5.2018