Eeva

Elokuva: Maria Magdaleena etsii mielenrauhaaElokuva: Maria Magdaleena etsii mielenrauhaa

Tämä elokuva puhuttelee niitäkin katsojia, joille uskonnollisuus tuntuu vieraalta.
Teksti Kirsi Hemanus

Maria Magdaleena on kiehtova historiallinen hahmo, jota on yleensä pidetty prostituoituna. Garth Davisin ohjaamassa Maria Magdaleena -elokuvassa tämä nuori nainen esitetään uudessa valossa: hengellisyyttä, oikeamielisyyttä ja hyvää elämää etsivänä naisena, joka rakastuu Jeesus Nasaretilaiseen.

Maria Magdaleena taistelee vääryyttä ja ahdasmielisyyttä vastaan, eikä suostu omassa elämässään toteuttamaan muiden valintoja. Elokuva onnistuu paitsi esittämään uskottavasti Raamatun tapahtumat vuodelta 33 jKr. myös kuvaamaan ihmisen sisäistä hengellistä etsintää.

Se puhuttelee luultavasti monia nykyihmisiä, vaikka uskonnollisuus sinänsä tuntuisi vieraalta.

Visuaalisesti hyvin kaunis elokuva herättää ajatuksia Jumalan olemuksesta ja erityisesti siitä, miten ihminen voi saavuttaa mielenrauhan. Dramatiikasta huolimatta siitä jää hyvä olo: tunnelma on intensiivinen mutta silti herkkä. Maisematkin puhuttelevat. Väistämättä elokuva tuo esiin myös naisnäkökulman kirkossa.

Rooney Mara pääroolissa on loistava, samoin Joaquin Phoenix Jeesuksena. Muissakin rooleissa nähdään maailmanluokan tähtiä, kuten Chiwetel Ejiofor ja Tahar Rahim. Ihmisen mielen kuvauksena elokuva on erittäin onnistunut. ****

Ensi-ilta 23.3.2018.

Julkaistu: 29.3.2018