Apu

Elokuva: Jännittävä purjehdusseikkailu Adrift perustuu tositapahtumiinElokuva: Jännittävä purjehdusseikkailu Adrift perustuu tositapahtumiin

Romanttisena seikkailuna alkanut purjehdus katkeaa hirmumyrskyyn. Siitä alkaa 41 vuorokauden painajainen merellä.
Teksti Satu Kärki
Kuvat Kirsty Griffin, Motion Picture Artwork

Kalifornialainen reppureissaaja Tami (Shailene Woodley) tapaa Tahitilla englantilaisen purjehtijan, Richardin (Sam Claflin). Heitä yhdistää halu kiertää maailmaa ilman velvoitteita, vapaana aikatauluista ja asuntolainoista. Molempien lapsuudessa on tapahtunut asioita, mitkä pitävät heidät kaukana kotoa.

Tami ja Richard rakastuvat ja viettävät idyllistä ikuista aurinkolomaa, kunnes Richard saa tarjouksen purjehtia 44-jalkaisen jahdin Tahitilta San Diegoon. Ainutlaatuisen tilaisuuden lisäksi heitä houkuttelee palkkioksi maksettava rahatukku, ja pari päättää lähteä matkaan.

Romanttisena seikkailuna alkanut purjehdus katkeaa hirmumyrskyyn. Kokenut purjehtija Richard komentaa Tamin kajuuttaan ja yrittää pitää venettä aisoissa meren mylviessä hurrikaanin pyörteissä.

Myrskyävä valtameri näyttää pahimmat puolensa. Kun myrsky laantuu, Tami herää veden valtaamasta kajuutasta pää veressä. Masto on katkennut ja vene on pahasti vaurioitunut. Richard on kadonnut, vain katkennut turvaköysi roikkuu veneen reunalla. Tästä alkaa Tamin 41 päivää kestänyt ajelehtiminen meren armoilla, kaukana kaikista laiva- ja lentoreiteistä.

Baltasar Kormákurin ohjaama elokuva Adrift perustuu Tami Oldham Ashcraftin vuonna 1983 kokemaan meriseikkailuun, josta hän kirjoitti myöhemmin kirjan. Romanttisen ja jännittävän elokuvan lopussa nähdään Tami Oldham Ashcraft purjehtimassa – kaikesta huomatta hän viihtyy edelleen merellä.

Tami (Shailene Woodley) ja Richard (Sam Claflin) tapaavat Tahitilla ja lähtevät kohtalokkaalle purjehdusmatkalle.

Julkaistu: 1.6.2018