Apu

Ellen Jokikunnas ei koskaan haaveillut avioliitosta: "Arjessa riittää, että Jari tulee tarkistamaan, että vaimo on tallessa"

Ellen Jokikunnas ei koskaan haaveillut avioliitosta: "Arjessa riittää, että Jari tulee tarkistamaan, että vaimo on tallessa"
Juontaja Ellen Jokikunnas buukkaa mahdollisuuksien mukaan Ida-siskonsa meikkaamaan ja stailaamaan häntä, jotta kiireiset siskokset ehtisivät nähdä.
Kuvat Timo Pyykkö, Ulla-Maija Lähteenmäki

Viime syksynä naimisiin mennyt juontaja Ellen Jokikunnas ei koskaan haaveillut avioliitosta.

Vaikka hän oli seurustellut jo vuosia, häät tulivat yllätyksenä muille kuin hänen lähipiirilleen.

– En piilotellut suhdetta, kyllä kaikki tärkeät ihmiset tiesivät, missä mennään. Kutsuimme kaikki rakkaat juhlimaan, eli kyseessä eivät todellakaan olleet salahäät, Ellen nauraa.

Nykyaikana lienee poikkeuksellista olla kertomasta seurustelustaan sosiaalisessa mediassa.

– En ole koskaan puhunut yksityiselämästäni, eikä mieheni Jari ole julkisuuden henkilö. Kun menin naimisiin ja julkaisin miehestä kuvan, homma lähti heti käsistä. Meidän arjessa riittää, kun hän tulee tarkistamaan kotiin, että vaimo on tallessa.

"Buukkaan siskoni meikkaajaksi, jotta näen häntä"

Häissä Ellenin kaasona ja järjestelytoimikuntana toimi Ida-sisko, joka on kauneusalan yrittäjä. Läheiset ystävykset siskoksista tuli vasta aikuisella iällä.

– Olen niin paljon vanhempi. Muutin pois kotoa, joten en edes nähnyt Idan teini-ikää. Yritän välillä buukkailla Idaa meikkaamaan ja stailaamaan minut, että näemme. Vaikka asumme lähekkäin, teemme molemmat paljon töitä, joten tapaamme liian harvoin.

Viimeisimpiä kiireisiä vuosia lukuun ottamatta siskokset ovat myös reissanneet paljon yhdessä.

– Idan kanssa on ihanaa matkustaa, koska olemme samanlaisia tyyppejä: erakkoja, jotka rakastavat koluta maailmaa. Olemme käyneet esimerkiksi Intiassa ja Thaimaassa.

Ellenillä on myös kaksi veljeä.

– Olemme kaikki tosi erilaisia, mutta teemme hemmetisti töitä. Se on kotoa opittua. Meitä yhdistää ajatus, että mikään ei tule maailmassa ilmaiseksi ja helpolla.

Tiukasti yhtä pitävä perhe kokoontuu säännöllisesti – jos ei muulloin, niin ainakin jouluna, tai jonkun nimipäivänä.

– Ja kyllä Ida on paras ystäväni. Kerron hänelle kaikki salaisuuteni.

Seuraava projekti: kesämökin hiekkaranta

Ensi kesän suhteen Ellenillä on selvät sävelet. Remontoimisesta nauttiva juontaja hankki itselleen ja lähipiirilleen kesämökin pienen järven rannalta Tampereen läheltä kaksi vuotta sitten.

– Pitää olla loputtomasti projekteja! Tämän kesän ohjelmassa on hiekkarannan teko. Tykkään siitä, että on puuhasteltavaa.

Iso tontti on aidattu, jotta tanskandoggi Reino saa juosta siellä vapaana. Mökin Ellen remontoi – totta kai – katosta lattiaan.

– Pari hirttä piti vaihtaa ja nostaa kehikko pystyyn, perustuksetkin tehtiin uusiksi. Olin katsellut parin vuoden ajan säännöllisen epäsäännöllisesti kesäpaikkaa, kun tämä tuli kohdalle. Siellä pystyy olemaan isommallakin porukalla, ja myös omat vanhempani ovat varanneet mökin kesälomakseen. Siitä on hyötyä ja iloa muillekin.

Nykyaikaisista mukavuuksista mökissä on sähkö.

– Vedet kannetaan järvestä, vessana on perinteinen ulkohuussi. En tykkää moderneista jutuista, joten vaikka rakennusoikeutta olisi, en aio rakentaa tontille uutta mökkiä.

Julkaistu: 21.5.2018
Kommentoi »