Apu

Elina Kiikko puhuu vihdoin Ilkka Kanervan naisseikkailuista: "Kerran pohdin eroa"

Elina Kiikko puhuu vihdoin Ilkka Kanervan naisseikkailuista: "Kerran pohdin eroa"
Ilkka Kanerva myöntää, että ei olisi selvinnyt ilman kumppaninsa Elina Kiikon tukea.
Julkaistu: 5.12.2018

Kansanedustaja Ilkka Kanerva, 70, ja sovellusasiantuntija Elina Kiikko, 49, huokuvat suhteessaan tasapainoa ja rakkautta, mutta pariskunnan yhteiselossa on riittänyt myös melkoisia kohuja ja karikkoja.

Jo varhain 2000-luvulla Ilkka Kanervan nimi nousi usein lööppeihin, kun hänen paljastettiin lähetelleen tekstiviestejä julkisuudesta tutuille mallikaunottarille.

Keväällä 2008 tekstiviestittely johti lopulta Kanervan eroamiseen ulkoministerin tehtävistä.

Elina Kiikko sanoo, että se aikakausi oli kummallekin kova kokemus.

– Moni kyseli minulta kohujen ollessa pahimmillaan, miksi en lähtenyt pois liitosta. On sitä kyselty minulta joskus myöhemminkin. Ei elämä ole niin mustavalkoista. Kun suhteeseen tulee tarpeeksi maileja, ei siitä niin vain lähdetä, Elina vakuuttaa.

– Yhden ainoan kerran olen hetken pohtinut, että lopetan suhteen. Sitten teimme sen, minkä aina ongelmatilanteessa: nostimme asiat pöydälle ja puhuimme ne selviksi. Ilkalla on heikkoutensa, mutta harva meistä on täydellinen.

"Punnitsimme rakkauttamme"

Elina kertoo, että julkisuusmyllyn jauhaessa kiivaimmin pariskunta vetäytyi Kustavin saaristoon mökille rauhoittumaan, keskustelemaan ja miettimään tulevaisuutta.

– Kävimme tapahtumia läpi kaikilta mahdollisilta kanteilta. Punnitsimme rakkauttamme, kunnioitusta, luottamusta, anteeksiantoa – aivan kaikkea. Se oli osin hämmentävää ja yllättävää, mutta myös puhdistavaa. Sen jälkeen asiat jälleen kirkastuivat, eikä niihin tarvinnut enää palata. Minulta pyydettiin anteeksi ja minä annoin anteeksi.

"Ilman Elinan tukea en olisi selvinnyt"

Rakkaansa Elinan puhetta tarkkaavaisena ja hiljaisena kuunteleva Ilkka nyökyttää päätään:

– Myönnän nöyrästi, että ilman Elinan vahvaa tukea en olisi selvinnyt sieltä myrskyn silmästä. Hän on jaksanut olla vahva ja antaa myös minulle valtavasti voimaa ja elementtejä, joiden avulla olen pystynyt rakentamaan myös oman itseluottamukseni uudelleen ehjäksi.

Kommentoi »