Apu

Eija-Riitta Korhola kertoo Iltalehden blogissaan sairastaneensa aggressiivisen syövän

Eija-Riitta Korhola kertoo Iltalehden blogissaan sairastaneensa aggressiivisen syövän
”Voimiani on verottanut vakava, aggressiivinen syöpä ja sen erilaiset seurausvaikutukset”, Korhola kirjoittaa

Eija-Riitta Korhola kertoo blogissaan matkastaan Intiaan kehitysyhteistyöasioissa. Blogin loppuun hän on lisännyt pahoittelunsa siitä, ettei ole päivittänyt blogiaan normaaliin tahtiin:

PS. Viime ja tänä vuonna olen blogannut tavallista harvemmin, ja jotkut ovat kyselleet syytä. Voimiani on verottanut vakava, aggressiivinen syöpä ja sen erilaiset seurausvaikutukset – sama mullistus, jonka tuhannet suomalaiset joutuvat kohtaamaan. Nyt kun näyttää, että minulla on realistisia toiveita selviytyä terveenä, totean asian kuitenkaan sen enempää tämän jälkeen kommentoimatta: elämä on lahja, jota ei voi hallita. Sanon tämä nöyrin mielin. Sairauteni aikana en kyennyt mainitsemaan asiaa julkisuudessa. Minulle olisi luultavasti aiheuttanut lisäpahoinvointia se kliseemankeli, johon sairas ihminen joutuu kaikkine syövän selättämisineen ja taistelusanastoineen. Olen nähnyt läheltä niin monta hienoa ihmistä, joiden taistelutahto ja rakkaus olisi riittänyt vaikka mihin, ja silti julma sairaus vei. Olen kirjoittanut tästä elämän ja kuoleman myllerryksestä omin sanoin, ja jaan sen mahdollisesti joskus. Median hienotunteisuudesta ja ystävien uskollisesta rakkaudesta sairauden aikana kiitän.

Iltalehdelle antamassaan erikoishaastattelussa Korhola sanoo, ettei hän ole halunnut puhua sairaudestaan aiemmin julkisuudessa, koska on halunnut suojella itseään. Julkisuus on näyttänyt hänelle myös nurjan puolensa, eikä hän halunnut ottaa sairaana riskiä siitä, että sairaus olisi kirvoittanut ikäviä kommentteja.

Korhola halusi myös suojella itseään liiallisilta hyvää tarkoittavilta kommenteilta ja yli-innokkailta auttajilta. Korhola kertoo hoitojen olleen tuskallisia, mutta niiden välissä hän pystyi myös tekemään töitä. Kokouksissa ja työmatkoilla hän turvautui peruukkiin.

Haastattelussa Korhola kertoo saaneensa hyvää hoitoa ja olevansa siitä erittäin kiitollinen. Hän kiittää myös läheistensä ja ystäviensä tukea sairautensa aikana, ja sanoo olevansa nyt terve.

Julkaistu: 21.6.2018
Kommentoi »