Despootti, itsekäs.. Läheiset paljastavat Teemu Selänteestä uusia puolia
Puheenaiheet
Despootti, itsekäs.. Läheiset paljastavat Teemu Selänteestä uusia puolia
Teemu Selänne myöntää muuttuneensa iän myötä itsekkäämmäksi. Kaksoisveljensä Paavon elämäkerrassa kertomiin väitteisiin kiekkotähti ei yhdy.
Julkaistu 18.9.2014
Apu

Ari Mennanderin kirjoittama Teemu Selänteen Teemu -elämäkerta julkaistiin tänään. Kirjassa on paljon samoja tapahtumia ja yksityiskohtia kuin viime syksynä ensi-iltansa saaneessa Sel8nne-elokuvassa, mutta läheiset paljastavat kirjassa kiekkotähdestä myös uusia puolia.

Kaksoiveli Paavo Selänne kuvailee Teemua kirjassa despootiksi. 

"Jos asiat eivät mene hänen haluamallaan tavalla, ongelmatapaukset suljetaan lähipiiristä. Ja tämä koskee usein myös kavereiden vaimoja ja tyttöystäviä. Jos ne eivät miellytä, koko paketti siirretään syrjään."

Paavo on myös sitä mieltä, että Teemu on muuttunut ajan myötä.

"Ei Teemu missään nimessä mikään leija ole, ja olemmehan me kaikki muuttuneet iän myötä, mutta yhä enemmän Teemu on kietoutunut oman napansa ympärille. Ei se ole esimerkiksi läheskään niin solidaarinen ja ota toisia, varsinkaan omaa äitiä ja isäänsä, huomioon kuten aiemmin. Sillä menee kaikki aika kavereiden kanssa." 

Teemu naureskeli tänään lehdistötilaisuudessa, että joutui kirjaa lukiessa tarkistamaan, mitä Paavon kuvailema despootti (itsevaltias) tarkoittaa. Kaikkea veljensä kertomaa Selänne ei allekirjoittanut.

- Vanhemmat ovat meillä joka vuosi monta kuukautta. Vietän heidän kanssa enemmän aikaa kuin 90 prosenttia aikuisista.

Tietynlaisen itsekkyyden lisääntymisen Teemu on itsessään iän myötä huomannut. 

- Silleen olen tullut itsekkäämmäksi, että vietän aikaa niiden kanssa, kenen kanssa viihdyn. Olen ihmisenä myös epäitsekäs.

Saman myöntää myös Paavo. Hän kertoo kirjassa Teemun muun muassa ostaneen vuosien aikana tuhansia pääsylippuja kavereilleen joukkueidensa peleihin, eikä ole tehnyt siitä numeroa. Jos joku vieraampi puolituttu, yleensä joku suomalainen julkkis, on pyytänyt lippua, hän on sen myös saanut. NHL-pelaajille annetaan ilmaiseksi vain kaksi lippua joka peliin.

Kirja paljastaa myös kavereiden ja sukulaisten päässeen aina osalliseksi Teemun omaisuudesta. Teemu kertoo kirjassa, että hänen äidillä ja isällä on käytössä Teemun hankkimat luottokortit. He myös lentävät Kaliforniaan aina ykkösluokassa. Lapsille Teemu haluaa opettaa rahan merkityksen.

"Matkustamme Sirpan ja Veeran kanssa ykkösluokassa, mutta pojat lentävät turistiluokassa. Sekin on kasvatusta."

Lainaukset teoksesta Teemu (Otava 2014)

Kommentoi »