Apu

Danny: Armi otti juuri ennen kuolemaansa yhteyttä, halusi tehdä paluun

Danny: Armi otti juuri ennen kuolemaansa yhteyttä, halusi tehdä paluun
Joulukuussa 2001 Armi Aavikko kertoi, että haluaa tulla laulamaan Dannyn 60-vuotisbileisiin Hartwall-areenalle seuraavana syksynä.
Julkaistu: 27.12.2018

Kun Apu kesällä 1977 alkoi etsiä uusia missikandidaatteja, töihin otettiin Danny Show, koska sillä oli suurimmat yleisömäärät. Viidenkymmenen keikan kiertueelle emännäksi lähti tuore Miss Suomi Armi Aavikko.

– Armi sanoi, ettei hän osaa puhua, mutta hän osaa soittaa trumpettia, vähän kitaraa ja laulaa. Kapellimestarini Veikko Samuli kuunteli, että likka laulaa puhtaasti. Pyysin Juha Vainiota vaihtamaan Tahdon olla sulle hellä -sanat duettotekstiksi. Se tuli levyn b-puolelle, Danny kertoo.

Menestys yllätti kaikki. Hellyydestä tuli buumi.

– Sanon suoraan, että Armin kautta se suosio nousi. Hän oli kerta kaikkiaan ihana mimmi, niin luonnollinen, kaunis ja sydämellinen. Yhteistyötä tehtiin vuoteen 1995 saakka.

Dannyn ja Armin tarina kesti 17 vuotta

1990-luku oli laman, mutta myös individuaalisen toiminnan aikaa, jolloin ihmiset entistä enemmän segmentoituivat itseensä. Danny ja Armi tekivät ruotsinlaivoille kaksi spektaakkelia vuodessa.

– Piti pärjätä ruotsalaisille ja englantilaisille, kuten erinomaiselle After Dark -ryhmälle, joilla oli paljon enemmän rahaa. Se oli kirjoittajana ja esittäjänä kehittävää aikaa, kun jouduin kilpailemaan ulkomaisten ryhmien kanssa, Danny sanoo.

Sitten Dannyn ja Armin 17-vuotinen tarina tuli päätökseen. Hellyyden ajasta jäi haikeaa tuhkaa.

– Jo toisena vuonna meille oli ruvennut kasvamaan ihmissuhde. Vuonna 1992 päätettiin molemmat, että mennään eri teille, mutta tehtiin keikkoja vielä kolme vuotta. Legendat elävät ikuisesti -show’n jälkeen Armi ilmoitti, että nyt hän ei jaksa enää, hän pitää kesällä taukoa, ja jäi pois.

Joulukuussa 2001 Armi kertoi, että haluaa tulla laulamaan Dannyn 60-vuotisbileisiin Hartwall-areenalle seuraavana syksynä.

– Sanoin, että sopii mulle. Hän kuitenkin menehtyi kaksi viikkoa sen ajatuksen jälkeen, eikä koskaan tehnyt paluuta.

Dannyn ja muiden elävien legendojen koko haastattelut löydät Avusta 54/2018. Erikoisnumero on myynnissä helmikuun puoliväliin asti.

3 kommenttia