Concierge: Talvi Andalusiassa
Matkailu
Concierge: Talvi Andalusiassa
Mondon matkailuasiantuntija kertoo, mihin Espanjassa kannattaa mennä talvella.
Teksti

Julkaistu 21.8.2022
Mondo

Mikä olisi mukava lomakohde Euroopassa tammikuussa? Haaveena on leuto sää, museoita, arkkitehtuuria ja ehkä palatseja tai linnoja. –Vesimies-74

Tammikuu on kuukausista parhain. Pysyä kotona peiton alla ja naukkailla rommi­totia. Concierge ryömii tuolloin ulos kolostaan vain tehdäkseen vuosittaisen pyhiinvaelluksen Venetsiaan. Silloin kaupunki on vapaa amerikkalaisista turisteista, ja acqua altan ansiosta kumisaappaita saa kerrankin pitää muuallakin kuin kinky clubilla.

Kovin miellyttäväksi Venet­sian ilmastoa tammikuussa ei voi kuitenkaan kehua. Concierge käyttää siis mahdollisuuttaan kilauttaa kaverille. Muistatte varmaan Jan-Erikin? Hän on näet erikoistunut talvehtimaan etelän lämmössä.

”Kysymys on kinkkinen”, Jan Erik vastaa.

”Tammikuu on yllättävän kylmä kaikkialla Euroopassa. Pääsääntö on, että Väli­merellä on sitä kylmempää mitä idemmäs menee. Espanjan rannikolla on tyypillisesti jotain 16–18 astetta, Italiassa noin 15 ja Kreikassa sekä Turkissa enää 13 astetta. Sattumalla on kuitenkin iso merkitys.”

Jan-Erik suosittelee Málagaa, joka on ilmastoltaan varmin. Aurinkorannikon keskuksessa on ensiluokkaisia museoita, ja ruokakulttuurikin kukoistaa, kunhan suuntaa syrjemmälle vanhankaupungin turistikaduilta.

Eniten matkasta saa irti, kun lähtee Málagasta roadtripille. Andalusia on täynnä upeita nähtävyyksiä: Alhambran palatsi, Córdoban Mezquita-moskeija, Sevilla, hurmaava Cádiz, Rondan kylä ja Caminito del Reyn huimaava vaelluspolku. Ne kaikki ovat parhaimmillaan juuri talvella, kun ei ole liian kuumaa ja täyttä.

Entäpä ne kumisaappaat? Niitä ei mukaan tarvita, paitsi sinne kinky clubille. Sellaisia löytyy Torremolinoksesta, gay-kohteiden klassikosta, vain 20 minuutin junamatkan päässä Málagasta.

Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii uskottavan vastauksen. Kysymykset Conciergelle: mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »