Concierge: Mikä on paras reppu matkailijalle?
Matkailu
Concierge: Mikä on paras reppu matkailijalle?
Mondon matkailuasiantuntija Concierge paljastaa, millaisessa repussa matkatavarat kulkevat kätevimmin.
Teksti

20.2.2022
 |
Mondo

Mikä on paras reppu, joka avautuu matkalaukkumaisesti ja mahtuu käsimatkatavaroihin? Entä edullinen vaihtoehto? –Venla Kekäläinen

Concierge oli kerran nousemassa Siperian-­junaan. Asemalaiturilla odotti matka­kumppani, eräs taiteilijasielu, jolla oli vain pikkuruinen olkalaukku. Concierge tietysti kysyi, missä ovat matka­tavarasi, nuori mies? Taiteilija taputti olkalaukkuaan. Tässä.

Hän kertoi, että oli jo vuosia käynyt suihkussa vain harvakseltaan. Sitä lopettaa hikoamisen, taiteilija viisasteli. Concierge mietti hytin vaihtoa, mutta niin vain mies mat­­kusti Siperian halki paitaa vaihtamatta. Ja haise­matta. Mihin uutta reppua edes tarvitsee, kun voi lopettaa suihkussa käymisen?

No vaikka siihen, ettei matkatoveri pelästy matkatavaroiden puutetta. Concierge on pannut ilolla merkille, että moni on vaihtanut rulla­laukun selkäreppuun, joka avautuu sivusta kuin matkalaukku. Pyörien kolina Euroopan mukulakivikaduilla saakin jo riittää!

Trendin aloitti intohimoisten reissaa­jien perustama Tortuga-brändi. Lento­koneen käsimatkatavarahyllylle mahtuva Tortuga Setout -laukku, alkaen 150 euroa, onkin itse täydellisyys. Kantamista helpottaa tukeva lanne­vaate... anteeksi lannevyö, jonka saa piiloon.

Juomapullolle on huomaamaton tasku, samoin kannettavalle. Pakkaamista auttavia vippaskonsteja on sopivasti, muttei liikaa. Ainoa ongelma on saatavuus: Tortugan laukkuja ei toimiteta Yhdysvaltain ulko­puolelle. Vastaavia tuotteita löytyy onneksi myös suomalaisista retkeilykaupoista.

Edullinen vaihtoehto on vanha kunnon putkikassi. Sellaisissa sherpatkin kantoivat Conciergen matkatavaroita yli neljän kilometrin korkeudessa Himalajalla. Putki­kassiin mahtuu kokoon nähden valtavasti tavaraa eikä siinä ole mitään ylimääräistä painoa lisäämässä. Selässä sitä voi kantaa hihnoistaan.

Laukuissa vähemmän on usein enemmän.

Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii uskottavan vastauksen. Kysymykset Conciergelle: mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »