Concierge: Matkalla Sambiaan
Matkailu
Concierge: Matkalla Sambiaan
Millainen matkailumaa on Sambia? Mondon Concierge otti selvää asiasta.
Teksti

Julkaistu 11.7.2021
Mondo

Miten varautua Sambian-matkaan ja mitä siellä kannattaa nähdä?

Sambia on kaunis mutta ennalta-arvaamaton, aivan kuten Conciergen ensirakkaus Hilma.

Näitä kahta yhdistää myös se, että molemmille voi menettää sydämensä iäksi. Sambia ei tosin jätä sinua viestillä puhelinvastaajaan.

Mutta ei juututa menneisiin!

Sambian suosituin nähtävyys ovat Zimbabwen rajalla sijaitsevat Victorian putoukset, ja maa tunnetaan myös lukuisista kansallis­puistoistaan. Sambian safari­kohteet ovat monien mielestä maanosan parhaita. Tunnetuimpia on South Luangwan kansallis­puisto, jossa elelee virtahepoja, kirahveja ja seeproja. Siellä voi osallistua kävely­safareille, joilla eläimiä bongataan jalkaisin.

Sambia on myös lintubongarin paratiisi. Maan kansallis­lintu on kiljumeri­kotka, joka lienee nimensä perusteella viehtynyt pika­hiivalla käyneisiin alkoholijuomiin.

Sambiassa puhutaan kahtakymmentä eri kieltä (ja eri murteet päälle). Englannilla pärjää silti yleensä, onhan se maan virallinen kieli. Malarianestolääkitys on tarpeen, ja kannattaa juoda vain pullovettä, ellei satu olemaan todella lujavatsainen. Rikollisuuden kannalta Sambian sanotaan olevan suhteellisen turvallinen maa. Naiset eivät kuitenkaan voi käydä baareissa yksin, eikä pimeällä kujalla kannata liikkua ilman seuraa.

Sambiaan tarvitaan viisumi, ja maahan­tuloselvitys lentokentällä saattaa tuntua Afrikan-matkailuun tottumattomasta sekavalta ja hermoja raastavalta – siis samalta kuin Conciergen epäonninen suhde Hilman kanssa.

Sambian eduksi on vielä mainittava, että sen ilmasto on tropiikin maaksi verrattain viileä ja toisin sanoen matkailijan kannalta varsin miellyttävä. Vuodenaikoja on muuten viisi, sillä kesä jakautuu kuivaan ja kosteaan vaiheeseen. Conciergen kesät taas tuppaavat olemaan lähinnä kosteita.

Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii uskottavan vastauksen. Kysymykset Conciergelle: mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »