Concierge: Helppo kaukolomakohde aloittelijalle?
Matkailu
Concierge: Helppo kaukolomakohde aloittelijalle?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, mikä voisi olla hyvä aurinkokohde ensimmäiselle kaukomaanlomalle.
Julkaistu 23.9.2016
Mondo

Aloita suoraan huipulta ja lähde Aldabran atollille. Siellä ei ainakaan kukaan kaveri ole käynyt. Aldabra on maailman eristyneimpiä paikkoja: matkaa Seychellien pääsaarelle on yli tuhat kilometriä, Afrikan rannikolle kuusisataa. Perille pääsee muutaman kerran vuodessa laivalla. Mutta maisemat ovat upeat ja riutalla elää jättikilpikonnia sekä Intian valtameren viimeinen lentokyvytön lintu Dryolimnas cuvieri aldabranus.

Vitsit sikseen. Thaimaa on klassikkokohde, josta moni aloittaa Aasian-matkailunsa. Conciergella on muitakin lomakortteja hihassa.

Haluatko kauas, muttet kuitenkaan liian kauas? Miten olisi Marokon Essaouira? Kaunis vanhakaupunki, hyvä ranta, myös paikallista fiilistä. Etsitkö täydellisiä rantoja? Ota suunnaksi Meksikon Tulum! Siellä voi myös tutustua mayaraunioihin.

Jos pitkät matkat ja koneenvaihto jännittävät, valitse kohde, jonne pääsee suoralla lomalennolla. Sellainen voisi olla esimerkiksi Sri Lanka. Tai miten olisi Miami? Siellä pärjää englannilla ja tarjolla on suurkaupungin palvelut. Lentokyvyttömiä lintuja ei tiettävästi ole, lentokyvyttömiä alligaattoreita kyllä.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi mondo@a-lehdet.fi.

Kommentoi »