Apu

Jussi-gaalan juontaja Chike Ohanwe: "On helpompi laittaa onnistumiset ja epäonnistumiset perspektiiviin, kun kotona on kaikki hyvin"

Jussi-gaalan juontaja Chike Ohanwe: "On helpompi laittaa onnistumiset ja epäonnistumiset perspektiiviin, kun kotona on kaikki hyvin"
Chike Ohanwe on ensimmäinen tummaihoinen Jussi-­palkinnon saaja. Hänet palkittiin kaksi vuotta sitten parhaan miessivuosan Jussilla elokuvasta Aurora. "Tunnustus ja pioneerina oleminen tuntui hyvältä. Siinä tehtiin historiaa."
Julkaistu: 6.5.2022

Näyttelijä Chike Ohanwe, 33, juontaa Jussi-gaalan 6. toukokuuta yhdessä kollegansa Anna-Maija Tuokon kanssa.

– Tämä on suuri kunnia, olen pyrkinyt olemaan ajattelematta sitä. En ole ollut juontohommista erityisen kiinnostunut, mutta Jusseihin lähden kun pyydetään.

Chike on ensimmäinen tummaihoinen Jussi-­palkinnon saaja. Hänet palkittiin kaksi vuotta sitten parhaan miessivuosan Jussilla elokuvasta Aurora.

– Se oli todella siistiä, on edelleenkin. Tunnustus ja pioneerina oleminen tuntui hyvältä. Siinä tehtiin historiaa. Palkintopatsas on kotonani kunniapaikalla kaapin päällä.

Ohanwe on tavoitellut päämääriään tarkasti.

– Jos haluaa jotain, kannattaa pienentää polttopistettä. Näytteleminen on ollut minulle aina rakas laji ja olen pienestä asti tiennyt, että haluan tehdä juuri sitä. Tykkään kertoa tarinoita, varsinkin yleisön edessä. Siinä voi parhaimmillaan olla suunnatonta läsnäoloa. Ihminen on lavalla tai kameran edessä aina roolin suojissa, mutta totuus tulee vilpittömyydestä. Teatteri on tapa katsoa asioita ja nähdä maailmaa. Teatterin oppeja ja tarinallisia elementtejä voi integroida kaikkeen tekemiseen. Olen myös iloinen siitä, että näyttelemisen kautta olen saanut oppia uusia taitoja, kuten rumpujen soittoa, moottori­kelkalla ajoa ja vapaaottelua.

Ikä ja isyys on tuonut Ohanwelle lisää syvyyttä hahmoihin. Hän on kuusivuotiaan tyttären isä.

– Iän myötä tietynlainen rauha on laskeutunut omaan tekemiseen. Isyys puolestaan on tapa maadoittaa omaa elämää jonkin suuremman asian vuoksi. On helpompi laittaa onnistumiset ja epäonnistumiset perspektiiviin, kunhan kotona on kaikki hyvin. Silloin elämä vain jatkuu. Onnellisuudelle on tärkeämpiäkin mittareita kuin työ.

  • Jussi-gaala perjantaina 6.5.2022 klo 19.30 MTV3-kanavalla.

Kommentoi »