
Bologna on Italian parhaita ruokakaupunkeja. Herkuttele tuorepastalla, kiertele toreilla ja nauti aperitiivi kasvihuoneravintolassa
Bologna on väkevän tunnelmallinen kaupunki, jota moni italialainen pitää koko maan parhaana herkuttelupaikkana. Tutustuimme sen ruokaan, kulttuuriin ja vahvaan historiaan.
Puiset tuolit kolisevat lattialla, kun kiharatukkainen, nahkatakkiin sonnustautunut mies tekee tilaa pitkään pöytään, jossa istuu ruokailemassa useita ihmisiä. Matalakattoisen ravintolasalin vaaleat seinät ovat ajan patinoimat. Ne on päällystetty erilaisilla esineillä, valokuvilla, maalauksilla ja piirustuksilla.
On alkamassa lounastunti yhdessä Bolognan rakastetuimmista ravintoloista, Osteria del Solessa. Se sijaitsee keskellä kaupungin tunnetuimpia kauppakatuja mutta silti kuin omassa suojassaan. Ravintolan nimeä ei lue missään, eikä puuovien suurten ikkunoiden läpi näe. Oven yläpuolella keikkuu kyltti, jossa lukee vino eli viini.
Se kertoo olennaisen: täällä ei tarjoilla muuta kuin viiniä. Asiakkaat tuovat ruuat mukanaan esimerkiksi lähikatujen herkkupuodeista, kuten Salumeria Simonista tai La Baita Vecchia Malgasta.
