Auta artistia, tue suosikkikahvilaasi, osta pienyrittäjältä – Tästä vinkit!
Puheenaiheet
Auta artistia, tue suosikkikahvilaasi, osta pienyrittäjältä – Tästä vinkit!
Apua! Muusikot, pienyrittäjät ja taiteilijat menettivät tulonsa. Osta kulttuuria ja tuotteita edes pikku rahalla, tässä ideoita!
20.3.2020
 |
Apu

Apua voit antaa näin!

1. Osta jo nyt lahjakortteja syksyksi, joululahjaksi tai ensi vuodeksi. Voit hankkia niitä vaikkapa teattereihin, ravintoloihin, liikuntapalveluihin ja hoitoloihin.

2. Esiintyvät taiteilijat järjestävät keikkoja verkossa. Pientä maksua vastaan voit tilata linkin esityksiin. Hae verkosta koronakonsertit ja karanteeni-klubi. Katso myös keikalla.fi - ja semilive.fi -palvelut. Viimeksi mainitussa vaikkapa Irinan keikan voi katsoa hintaan 4,99 euroa.

Irina esiintyy verkossa semilive.fi:ssä 27.3.

3. Mesenaatti.me on perustanut korona.aid-palvelun, jota kautta löydät pienyrittäjiä, tapahtumayrittäjiä, muusikoita ja paljon muuta, joille voit antaa tukesi. Voit ostaa vaikkapa sukututkijan selvittämään sukusi historiaa.

4. Etsi verkosta ja Facebookista pieniä yrityksiä, joiden palveluista olet pitänyt. Moni kehittää nyt uusia ideoita. Joka päivä syntyy uutta. Uusi, kehittyvä palvelu on muun muassa Turvataan tulevaisuus -palvelu pikkuyrittäjille. Suomen yrittäjien sivuilta löydät pikkuyrityksiä ja tapoja tukea. Yrittäjät käynnistivät kampanjan tunnuksella #autapienta.

5. Tilaa pienten yritysten tuotteita paitsi verkkokaupasta myös sähköpostilla. Soittaakin saa. Pesetä vaikka matot kotiinkuljetuksen kera.

6. Älä vaadi rahojasi takaisin ennakkoon maksetusta keikasta, jos taloutesi suinkin kestää.

7. Jos harrastuksesi jäsenyys ja kausi on jo maksettu, älä peru vaan siirrä osallistumisoikeus myöhempään ajankohtaan.

8. Tilaa annoksia lounasravintolastasi tai suosikkikahvilastasi. Kysy kuljetusta tai nouda nopeasti tiskiltä.

9. Jos itse tarvitset arjen apua, mieti, voisitko sittenkin maksaa siitä pulaan joutuneelle auttajallesi. Kaupungeissa kannattaa liittyä Nappi Naapuri -yhteisöön.

10. Anna kerrankin lantti katusoittajalle.

Ota apu vastaan, jos sinulle sitä tarjotaan.

Kommentoi »