Arttu Wiskarin kansanomaisuus on tavaramerkki: "Levy-yhtiö sanoi, että älä laihduta liikaa"
Puheenaiheet
Arttu Wiskarin kansanomaisuus on tavaramerkki: "Levy-yhtiö sanoi, että älä laihduta liikaa"
Pulleus on osa Arttu Wiskaria. — Aika iso osa suomalaisista on vartaloltaan vähän tukevia. Ehkä muhun on siksi helppo samastua.
Julkaistu 18.5.2018
Apu

Kahdeksan vuotta sitten Arttu Wiskari oli tuiki tuntematon rautakaupan maaliosastolla työskentelevä espoolaisnuorukainen, joka seurasi vapaa-ajallaan ”änäriä” ja formuloita. Iltaisin hän kävi soittoharrastuksen ohella kaveriensa kanssa juomassa keskikaljaa lähikuppilassa.

– Ihan sellainen perusmöllykkä, Wiskari luonnehtii itse.

Tässä piilee ristiriita, jota moni Wiskarin musiikkia kavahtava ei ole pystynyt sulattamaan. Miten hänen kaltaisestaan, juntahtavasta ja ylipainoisesta äijänköriläästä on voinut sukeutua sydämiä sulattava poptähti?

Todennäköisesti juuri siksi. Erikoisuudentavoittelun sijaan Wiskari on muovannut kansanomaisuudestaan oman valttikorttinsa.

Tämä on taidettu ymmärtää myös Wiskarin levy-yhtiössä.

– Joskus kerroin palaverissa, että taidan treenata itseltäni turhat kilot pois. Että ei se ole varmaan edes vaikeata, kun mulla on urheilutaustaa. Asko Kallonen (Warner Music Finlandin General Manager) sanoi mulle, että okei, mutta älä laihduta liikaa.

Miksi hän niin sanoi?

– Koska pulleus on osa Arttu Wiskaria. Aika iso osa suomalaisista on vartaloltaan vähän tukevia. Ehkä muhun on siksi helppo samastua. Ihmisten on helppo lähestyä mua ja tulla juttelemaan, kun ei mussa ole pätkääkään mitään salaperäistä, Wiskari sanoo.

Wiskari arvelee, että ihmisille tuo lohtua myös se, että ”tällainen isokokoisempikin kaveri voi tehdä sitä mistä on unelmoinut”.

– Toisaalta varmaan se mussa monia ihmetyttääkin. Että miten tuo jätkä voi menestyä, vaikka se on tuollainen möhömaha.

Kommentoi »