Eeva

Armoton maa on elokuva puhumattomista miehistä

Armoton maa on elokuva puhumattomista miehistä
Armoton maa kertoo isistä ja pojista, puhumattomista miehistä, jotka ratkaisevat tunnesolmunsa väkivallalla. Mutta miksi naisten kannattaa katsoa elokuva, jonka kaikki päähenkilöt ovat miehiä ja joka lainaa keinoja vanhoista miehisistä lännenelokuvista? Pienen roolin elokuvassa tekevä Outi Mäenpää kertoo oman näkemyksensä videolla. https://www. youtube.
Julkaistu: 19.1.2017

Armoton maa kertoo isistä ja pojista, puhumattomista miehistä, jotka ratkaisevat tunnesolmunsa väkivallalla. Mutta miksi naisten kannattaa katsoa elokuva, jonka kaikki päähenkilöt ovat miehiä ja joka lainaa keinoja vanhoista miehisistä lännenelokuvista? Pienen roolin elokuvassa tekevä Outi Mäenpää kertoo oman näkemyksensä videolla.

Miespääosan esittää Ville Virtanen. Vähäeleinen näyttelijäntyö istuu rooliin. Videolla Virtanen kertoo tavastaan rakentaa roolihahmo, joka miellytti myös ohjaaja Jussi Hiltusta.

Nuoren polven ohjaaja Jussi Hiltunen, 32, saa kiitosta molemmilta näyttelijöiltä. Nykytekijöiden lähtötaso on heidän mielestään korkeammalla kuin heidän omalla ikäpolvellaan oli aikoinaan.

”Jussi tietää, minkä tarinan hän haluaa kertoa ja hän tietää jo, miten se kerrotaan. Se on aika poikkeuksellista tuon ikäiselle ohjaajalle, koska se on ammatti, jossa mestaruus tulee hitaasti. Jos katsotaan Ingmar Bergmania, hän teki ensin 20 leffaa, joista kukaan ei ole kuullut ikinä ja jotka eivät ole hyviä. Vasta sen jälkeen alkoi tapahtumaan, ja palaset loksahtelivat kohdilleen”, Ville Virtanen sanoo.

Lue arvio elokuvasta tammikuun Eeva-lehdessä. Ensi-ilta 20.1.

Kommentoi »