Arja Saijonmaa kristallikruunujen alla
Kulttuuri
Arja Saijonmaa kristallikruunujen alla
Arja Saijonmaa on juuri sellainen tähti, joka onnistuu järjestämään tiedotustilaisuuden Helsingissä Ruotsin suurlähetystössä. Säteilevä Die Arja kertoi lähetystön lounaalla Den hemliga stranden -kiertueestaan, joka on ollut huippumenestys Ruotsissa. Nyt Saijonmaa pääsee irti Suomessa.
Julkaistu 21.3.2014
Apu

Yli kolmekymmentä paikkakuntaa, loppuunmyydyissä saleissa kaikenikäisiä kuulijoita ja haltioitunut tunnelma!

Riksteaternin Ruotsissa tuottama Arja Saijonmaan Den hemliga stranden -kiertue on ollut suurmenestys. Nyt on vuorossa Suomen valloitus.

Espoon kaupunginteatterin tuottama esitys starttaa ensi torstaina Espoosta kultuurikeskuksen Tapiolasalista ja jatkuu sieltä Tampereelle, Turkuun, Joensuuhun ja Vaasaan. Säestäjinä Saijonmaalla on mukanaan Petri Somer, Ricardo Padilla ja Vidar Skrede.

Helsingissä Pohjois-Esplanadilla sijaitsevassa Ruotsin suurlähetystössä kuultiin tarkemmin mistä on kysymys.

Suurlähettiläs Anders Lidén vastaanotti tähden lähetystön juhlavassa edustushuoneistossa. Arja Saijonmaa säteili upean näköisenä mustissa nahkahousuissaan ja valkoisessa blazerissaan.

Maailmantähti osaa ottaa yleisönsä. Miksi piilottaa kynttiläänsä vakan alle?!

-Dem hemliga stranden on poikkeuksellisesti ruotsinkielinen esitys myös täällä Suomessa. Pystyn kyllä vaihtamaan kieltä jopa kesken laulujen, mutta henkiseltä sisällöltään Den hemliga stranden on sellainen, että haluan keskittyä siihen yhdellä kielellä. Uskon esityksen puhuttelevan suomalaistakin kuulijakuntaa.

Esitys on henkilökohtainen tarina Arja Saijonmaan taiteilijaelämästä ja sukeltaa syvälle hänen nuoruusvuosiinsa. Niihin liittyvät vahvasti hänen rakkaan ystävänsä, kreikkalaisen säveltäjän Mikis Theodorakiksen lauluihin ja yhteiseen kiertue-elämään 1970-luvun alussa.

Kohtaamisestaan Mikiksen kanssa Arja Saijonmaa kertoi jo vuonna 2011 ilmestyneessä kirjassaan Nuori alaston nainen, Mikis ja minä (Otava).

Omaelämäkerrallisessa tarinassa kohtaavat Kreikan sotilasjunttaa vastustanut Theodorakis ja nuori Arja Saijonmaa. He tapaavat Helsingissä Vanhalla ylioppilastalolla, jossa pidetyn konsertin jälkeen Theodorakis sieppaa vaalean kaunottaren matkaansa.

Dramaattinen tapaaminen johtaa vuoden mittaiseen maailmankiertueeseen ja elämänmittaiseen ystävyyteen.

- Mikis on jo lähemmäs 90-vuotias ja hänellä on kaikenlaisia fyysisiä vaivoja. Henkisesti hän on yhä sama Mikis, johon tutustuin.

Kommentoi »