Apu-visa nyt myös verkossa – Mikä on Sanna Marinin toinen etunimi? Mihin mennään seitsemältä Irwinin laulussa Työmiehen lauantai? – Tee visa tästä
Ajanviete
Apu-visa nyt myös verkossa – Mikä on Sanna Marinin toinen etunimi? Mihin mennään seitsemältä Irwinin laulussa Työmiehen lauantai? – Tee visa tästä
– Mitä enemmän asia kiinnostaa, sitä helpompaa se on oppia ja sisäistää. Luen kaikenlaista, ja minulla on radio päällä koko ajan. Aina kun tulee mieleen jokin kysymysidea, kirjoitan sen muistivihkooni, Magnus Mali kertoo.
Julkaistu 2.9.2022
Apu

Visamestariksi ei tulla vahingossa. Magnus Mali on tehnyt vaikutuksen tietovisojen ystäviin Jahti-visailun Terävänä. Mali onkin ollut kiinnostunut tietokilpailuista ja -peleistä lapsesta asti. Hän innostui osallistumaan television visailuihin 2000-luvun alussa, ja se vei harrastusta eteenpäin. Hän muun muassa voitti Haluatko miljonääriksi? -ohjelmasta 45 000 euroa.

– 1990-luvun suosikkivisoista olisin erityisesti halunnut osallistua Kolmosvisaan tai Suomen tietoviisaaseen. Toki asetelma olisi nyt erilainen, kun tiedonhankinta on mullistunut. Nyt on netti, kun taas tietoviisaat tankkasivat tietosanakirjoja.

Pesti Jahdissa sinetöi Malin koko kansan tietoviisaana. Sitä ennen hän oli jo valmistanut visoja lehtiin ja ryhtynyt tietokirjailijaksi: hän on julkaissut viisi visoihin liittyvää kirjaa. Tällä hetkellä hän tekee 800 monivalintakysymystä Haluatko miljonääriksi? -lautapeliin. Lisäksi hän aloittaa Avun uutena visa­nikkarina.

Jahtia seurannut julkisuus on Magnus Malista yksinomaan mukava juttu: ihmiset tulevat juttelemaan ja myös ehdottamaan kysymyksiä. Julkisuuden maailma on Magnukselle tuttu hänen isänsä, sanoittajana ja muusikkona tunnetun Turkka Malin kautta.

– Isä osallistui aikanaan visoihin, joissa kilpaili julkkiksia. Olen katsonut Kolmosvisaa videolta ja vitsaillut hänelle, ettet tuotakaan tiennyt. Olen myös saanut isältä vinkkejä musiikkiin liittyvissä kysymyksissä.

Terve kilpailuhenki ja hauskuus mukana visailussa

Nykyinen ammatti visailunikkarina juontuu Malin mukaan pohjattomasta uteliaisuudesta. Malia kiinnostavat lähtökohtaisesti aivan kaikenlaiset asiat ja ilmiöt.

– Mitä enemmän asia kiinnostaa, sitä helpompaa se on oppia ja sisäistää. Aivoni eivät ole koskaan pois päältä. Luen kaikenlaista, ja minulla on radio päällä koko ajan. Aina kun tulee mieleen jokin kysymysidea, kirjoitan sen muistivihkooni.

Malin mukaan suomalaiset ovat visailukansaa. Hän käy pitämässä yritystapahtumissa ja juhlissa visoja ja on huomannut, kuinka keskittyneesti suomalaiset suhtautuvat tietokilpailuihin.

– Mukana on tervettä kilpailuhenkeä ja halua näyttää, että pärjää. Hauskuus on silti aina visailussa mukana.

Apu-visan uutena laatijana Mali antaa lukijoille maistiaisen tulevasta:

Kuka Suomen presidenteistä on syntynyt lähimpänä Helsingissä sijaitsevaa Presidentinlinnaa?

Vastaus löytyy alla olevan Apu-visan alapuolelta.

Apu-visa nr. 36 / 22

Vastaus jutussa esitettyyn kysymykseen: Tarja Halonen.

Kommentoi »