Kuukauden horoskooppimerkki: Kalat
Ajanviete
Kuukauden horoskooppimerkki: Kalat
Kuukauden horoskooppimerkki on taiteilijasielu kalat.

Jos synnyit lopputalvesta, edustat eläinradan herkintä ja sympaattisinta merkkiä. Kalan merkissä syntyneet ovat luonnostaan taiteilijasieluja, yhteys yläkertaan saavutetaan kulttuuriharrastusten, matkustelun, uskonnollisen tai henkisen itsetutkiskelun kautta. Herkkyyden kanavointi on kalan elämäntehtävä, joka toteutuessaan synnyttää maailmankuuluja sävellyksiä, kirjoja, elokuvia tai taideteoksia. Unet ja alitajuiset viestit voivat olla osalle voimakkaita. Merkistä löytyy uskonnollisia johtajia, meedioita, selvänäkijöitä tai parantajia. Kala huolehtii mielellään avuttomista kanssakulkijoistaan, siksi eläimet, sairaat tai vanhukset ovat monelle kalalle auttamisen kohteita.

Lapsuusmaisema: Kiltti ja empaattinen kala on se pieni lapsi, joka hoivaa sisaruksiaan, auttaa naapurin mummoa kauppakassin kantamisessa ja myötäelää ystävien ongelmissa. Viisaat vanhemmat ohjaavat nuoren jo varhaisessa vaiheessa taiteen tai musiikin pariin, sillä kalan psyykkinen mielenmaisema janoaa voimakkaita tunnekokemuksia. Moni kala elää lapsuusaikansa pilvilinnassa, haaveet ja unelmat hallitsevat mieltä. Tämä herkkyyskupla puhkeaa liian raadollisessa ja aggressiivisessa ilmapiirissä, kalalapsi imee ympäristöstään kaikki mahdolliset tunnevaikuttimet.

Työ, ura ja ammatti: Koska meri ja vesi ovat merkille läheisiä elementtejä, voi ammatinvalinta jo nuorena liittyä hengenpelastajan, uimaopettajan tai kalastajan työhön. Merkistä löytyy valtava kirjo esiintyjiä, taiteilijoita, näyttelijöitä ja hyväntekijöitä. Herkkyyselementti näyttää laulaja Olli Lindholmin (19.3.) kyyneliltä, koomikko Sami Hedbergin (13.3.) huulenheitolta tai ohjaaja Luc Bessonin (18.3.) mielikuvitukselliselta elokuvakäsikirjoitukselta. Oulun hiippakunnan piispan Samuel Salmen (19.3.) ammatinvalinta on tyypillinen merkin edustajalle. Kaikista ei kuitenkaan tule runoilijoita, kirjailijoita tai muusikoita, tavalliset ammatit kuten sairaanhoitaja, eläinlääkäri tai psykoterapeutti kiehtovat auttamisen mahdollisuudellaan.

Kun unelma-ammatti on lopulta löytynyt, kala saa käyttöönsä valtavan herkkyysarsenaalin. Loputtomasta luovuuden lähteestä ammentaminen ja omien herkkyyksien hyödyntäminen tekee kalasta halutun työmarkkinoilla. Herkkyyden ylläpitäminen ei kuitenkaan aina ole mahdollista, siksi lomat ja luovuutta tukevat harrastukset ovat kalalle elintärkeitä.

Merkin epäkäytännöllisyys ja hajanaisuus voi näyttää pitkäaikaiselta työttömyydeltä, boheemilta ja epäsäännölliseltä taiteilijaelämältä tai alituiselta muutostarpeelta, joka pakottaa usein vaihtamaan työpaikkaa. Kiltteys ja hyväntahtoisuus ovat työelämässä kalalle joskus rasitteita, sillä oman mielipiteen ilmaisu unohtuu auttamisvimmassa. Parhaimmillaan kala on työyhteisön vanha ja viisas neuvonantaja.

Terveys/hyvinvointi: Kalan merkki hallitsee jalkoja ja jalkateriä, joten kivut ja kolotukset ovat mahdollisia. Kihti, reuma tai jalkaterien asentovirheet voivat myös olla vanhemmiten kalan terveysriesoja. Päihteiden, huumeiden tai lääkkeiden liikakäyttö muodostuu osalle ongelmaksi. Arkielämässä herkkä kala ei aina pysy ohjaksissa.

Rakkaus: Kalan mukana pääset romantiikan paratiisiin, merkin edustajan kyky rakkauden sanoihin ja tekoihin on lähes kadehdittava. Henkinen herkkyys tekee kalasta salaperäisen ja puoleensavetävän kumppanin, rakkaussuhteessa on mahdollista päästä tuntemattomiin sfääreihin. Parhaimmillaan kala on sopeutuvainen ja myötäilevä kumppani, joka ei aiheuta turhaa draamaa rakkaudessa. Kala tarvitsee rinnalleen käytännöllisen ja päättäväisen kumppanin, joka ohjaa purtta lempeällä kädellä. Rakkauden ja kiintymyksen kohde voi hyvinkin olla myös jumala, ystävä tai rakas koira.

Hoivavietistä johtuen kala voi ottaa terapeutin ja auttajan roolin kumppanuudessa, jolloin parisuhteen yhdessäolon motiivi on epäselvä. Kala saattaa kärsiä myös läheisriippuvuudesta, joka ei anna mahdollisuutta irrottautua alkoholistista tai muutoin epäterveestä suhteesta. Sinkkukala on taipuvainen unelmoimaan täydellisestä parisuhteesta ja vaaleanpunaisesta romantiikasta, arjen pyörittämisen haasteet ja käytännön asioiden hoitaminen puhkaisevat tämän haavekuplan tehokkaasti.

Kalat 20.2.–21.3.

Planeetta: Neptunus

Värit: ruskea

Kuuluisia kauriita: Antti Ruuskanen, Drew Barrymore, Outi Mäenpää, Steve ­Jobs, Mikael Gabriel, Eva Biaudet, Justin Bieber, Prinssi Albert, Olli Lindholm, Bruce Willis ja Mira Luoti

Parhaat kumppanit: härkä, rapu, neitsyt.

Haastavimmat kumppanit: kaksonen, jousimies.

Aira Samulin, 27.2.1927, Salmin kunta

Uskalias, rohkea ja vahvaa omaa taiteellista näkemystään seurannut teräs­rouva Aira Samulin on syntymäkartallaan peräti nelinkertainen kala. Upea ura muodin parissa sekä tanssinopettajan työssä sopii hyvin moninkertaiselle kalalle. Elämän myrskyissä positiivisen asenteensa säilyttänyt Jupiter-tyyppi elää todennäköisesti huikean pitkän elämän, monelle suomalaiselle epätyypillinen elämänkatsomus kun pitää mielen ja kehon virkeänä.

Ville Haapasalo, 28.2.1972, Hollola

Näyttelijä Ville Haapasalo on loistava esimerkki taiteellisesta, sanavalmiista ja luovasta kalan merkistä. Venäjällä supertähtenä elelevä Haapasalo on monen näyttelijän tavoin Neptunus-tyyppi, esiintymistaito on ollut valmiina jo äidinmaidossa. Maailmanmatkaajan rooli sopii astrologisen syntymäkartan rakenteeseen, työn puolesta elämä vie vielä eri puolille maailmaa. Luovuuden taidot yltävät Haapasalon kohdalla keittiöön asti, Helsingissä toimii oma georgialainen ravintola.

Sari Essayah 21.2.1967, ­Haukivuori

Kävelyn maailmanmestarilla, poliitikko ja kris­tillisdemokraattien puheenjohtaja Sari ­Essayhilla on harvinainen astrologinen syntymäkartta, sillä lähes kaikki tuntemamme planeetat ovat

olleet Essayhin syntymähetkellä vesimerkeissä.

Nelinkertainen kala on siis erityisen empaattinen, herkkä ja lämmin persoona, ja ­lisäksi vahva uskonnollisuus ja jumaltietoisuus näkyvät tästä planeetta-asetelmasta. Vahvalla naisjohtajalla, Saksan liittokans­leri Angela Merkelillä on hyvin saman­tyylinen syntymäkartta.

1 kommentti