Antti Tuisku ei usko kolmekymppisen olevan liian vanha poptähdeksi
Puheenaiheet
Antti Tuisku ei usko kolmekymppisen olevan liian vanha poptähdeksi
Antti Tuiskun paluukappale Peto on irti nousi viime viikolla Suomen virallisen latauslistan kärkeen.
Julkaistu 2.3.2015
Apu

Peto on irti -kappale on täysin erilaista Antti Tuiskua. Mitä keikkatauon aikana tapahtui?

– Kun päätin kymmenvuotisjuhlakiertueeni puolitoista vuotta sitten, minulle tuli olo, että nyt pitää miettiä jotain muuta. En halua jäädä laimeaksi riviartistiksi, joka tekee keikan viikossa ja elättää itsensä työllä juuri ja juuri. Haluan olla Suomen suosituin pop-artisti ja suunnannäyttäjä muille artisteille ja yleisölle. Haluan tehdä yhä isoja keikkoja.

Sinulla on riittänyt kuitenkin hyvin yleisöä?

– En halua olla artistina pelkkä mukava poika, vaan haluan herättää musiikillani tunteita. Tiedän, että uusiutumiseen liittyviä ajatuksia on kaikilla artisteilla. Usein käy kuitenkin niin, että yleisöstä muutokset eivät ole olleet niin radikaaleja kuin artistista itsestään. Siksi päätimme viime kesänä uuden tiimin kanssa, että meillä ei ole mitään rajoja. Syntyi modernia, itseironista ja hauskaa popmusiikkia.

Pelkäätkö kritiikkiä?

– Itse asiassa oikein odotan sitä. En halua tietoisesti kaivaa verta nenästä, mutta iän tuoma varmuus ja yhdentoista vuoden esiintymiskokemus on tehnyt minusta varmasti vahvemman kestämään sitä. Kyllä jotain puolta minussa on kirpaissut se, että minua ei ole palkittu esimerkiksi Emma-gaalassa. Nyt vapauduin täysin kaikesta tällaisesta ajattelusta.

Sinun on huhuttu olevan mukana neljännellä Vain elämää -kaudella?

– Minua jaksaa yhä yllättää, että tekemiseni kiinnostavat myös tauon aikana. Hienoa, jos ihmiset ajattelevat, että minulle olisi ohjelmassa 

tilausta. Se on hieno ohjelma.

Onko kolmekymppinen liian vanha poptähdeksi?

– En usko, että ikä ratkaisee, ennemmin tahtotila.

Antti Tuisku, 31, on yksi Suomen menestyneimipä pop-artisteja. Hänen kymmenes studioalbuminsa julkaistaan syksyllä. MTV Katsomossa alkaa 10. huhtikuuta artistista kertova kuusiosainen dokumenttisarja Antti Tuisku – Peto on irti. 

Kommentoi »