Antti Holman elämä Lontoossa: "Kahdeksan neliön huone riittää minulle"
Puheenaiheet
Antti Holman elämä Lontoossa: "Kahdeksan neliön huone riittää minulle"
Antti Holma kirjoittaa ja etsii uusia ideoita työhönsä Lontoossa.
Julkaistu 12.10.2016
Apu

Antti Holma muutti viime keväänä Lontooseen, josta käsin hän on käynyt muutamaan otteeseen tekemässä töitä Suomessa. 

- Halusin uutta näkökulmaa asioihin. Kirjoitan Lontoossa samaan tahtiin kun Suomessakin. Käyn kuntoilemassa ja näen kavereita. Elän kuin eläkeläinen. Olisi kiva kertoa, että elämäni on pelkkiä biitsibileitä, mutta enemmän se on teen litkimistä.

Holmalle Lontoo on tuttu kaupunki jo nuoruudesta. Kesällä 2004 hän työskenteli siellä yhden kesän kahvilassa. Holma asuu nyt kimppakämpässä Islingtonin kaupunginosassa, josta on noin vartin kävelymatka ydinkeskustaan. Holman huone on kooltaan kahdeksan neliötä.

- Helsingissä minulla oli 15 neliön huone. En tarvitse muuta kuin hyvän sängyn ja vessan. Suomesta mukanani tuli läppäri ja vaatteet. Huoneessani on myös pieni hylly. Ympäristö on minulle tärkeämpää kuin itse asunto. Olen asunut koko nuoruuteni kimppakämpässä, että sekään ei ole ollut minulle uutta.

Elämä Lontoossa on ollut Holmasta sellaista kun hän kuvittelikin. 

- Pääsin viime vuonna Suomessa tekemään niin paljon kaikkea, että nyt pitää taas keskittyä rauhallisempaan olemiseen. En halua käyttää kierrätettyjä ideoita, vaan välillä pitää luoda uutta. Teen kuitenkin yhä töitä ja maksan verot Suomeen, Holma kertoi eilen Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa. 

Tällä viikolla ensi-iltaan tulee myös Holman tähdittämä Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu -elokuva.

Kommentoi »