Antti Holma Cheek-roolistaan: Minulta kiellettiin lihasten hankkiminen
Puheenaiheet
Antti Holma Cheek-roolistaan: Minulta kiellettiin lihasten hankkiminen
Cheek-elokuva Veljeni vartija saa ensi-iltansa ensi viikolla.
Julkaistu 25.1.2018
Apu

Näyttelijä Antti Holmalla on Veljeni vartija -elokuvassa vaativa tuplarooli Jare ”Cheek” Tiihosena ja tämän kaksosveljenä Jere Tiihosena.

- En elämässäni ole näytellyt yhtä paljon kuin viime kesänä: jos en ollut maskibussissa vaihdossa, olin kuvissa. Vaikka tiesin, että tulee kiire, en ikinä olisi arvannut kuinka kiire tuli. Tavallaan se oli hyvä asia, en ehtinyt miettiä ja tehdä asioista ongelmia, piti vain tehdä. Tuplaroolitus sinällään ei entiselle teatterinäyttelijälle ollut uutta, mutta non-stop-näytteleminen oli. Tekisin silti kaiken uudestaan. Elokuvaa varten jouduin myös opettelemaan tappelemista ja räppäämistä, Holma kuvailee.

Lisäksi kroppaa piti roolia varten viilata lihaksikkaampaan kuntoon.

- Alussa minulla oli kuntovalmentajat, mutta olin heidän kanssaan hieman eri linjoilla harjoittelusta. Jos teen hirveästi oman kehon painolla tehtävää kestävyystreeniä, tuppaan vain laihtumaan. Yhdellä viikolla aamupainosta oli kadonnut kaksi kiloa, joten aloin käydä heiltä salaa punttisalilla.

Kurinalaista elämää normaalistikin viettävä Antti sai pian vaadittuja lihaksia omia metodejaan noudattaen.

- Sitten ohjaaja sanoi, etten saa hankkia enempää lihaksia. Ei tarvitse olla isokaan muutos, kun vaatteet alkavat istua eri lailla päällä.

Etukäteen Holmalla oli ennakkokäsitys, että Jare on viileä superstara.

- Todellisuudessa Jare on mahtava tyyppi, huippumukava ja oli elokuvan tekemisessä isolla sydämellä messissä. Roolia varten katsoin varmaan tuntikausia haastattelumateriaalia, sen lisäksi tapasimme eri kokoonpanoissa, varjostin Jarea Ruisrockissa ja katsoin Jare vs. Cheek -dokkarin varmaan kolmesti.

Veljeni vartija elokuvateattereissa 31.1. alkaen.

Teksti: Annika Vuorensola

Lue myös:

Kommentoi »