Apu

Annika Saarikko haastaa Katri Kulmunin: ”Suurin riski tässä kannatustilanteessa on, että käperrymme ja alamme riidellä keskenämme”

Annika Saarikko haastaa Katri Kulmunin: ”Suurin riski tässä kannatustilanteessa on, että käperrymme ja alamme riidellä keskenämme”
Annika Saarikko haluaa palauttaa ilon keskustan sisälle. Keskustan puoluekokous 2020 järjestetään Ouluhallissa 4.–5. syyskuuta.
Julkaistu: 1.9.2020

Annika Saarikko haastaa Katri Kulmunin keskustan puheenjohtajakisassa puoluekokouksessa 4.–5.9.2020. Keskustan kannatus mataa historiallisen alhaalla, eikä puolue ole hyötynyt hallituksen korkeista suosioluvuista.

Mikä muuttuu, jos tiede- ja kulttuuriministerinä nyt toimiva Saarikko korvaa Kulmunin?

– Vertailu on puoluekokousedustajien tehtävä. Tärkeintä on palauttaa keskustan sisälle ilo ja itseluottamus. Suurin riski on, että tässä kannatustilanteessa käperrymme ja alamme riidellä keskenämme, Saarikko sanoo.

Saarikko ei usko, että keskustan kannattaisi tavoitella suosiota ”riidanhaastolla yksityiskohdista”.

– Keskustan on toimittava tavalla, joka parantaa hallituksen toimintakykyä ja sisäistä luottamusta. Vain niin voidaan onnistua koronatilanteen hillinnässä ja talouden vakauttamisessa. Keskustan vahvuus on yhteistyökyky.

Onko keskustalla tulevaisuutta?

Keskustan kuolemaa tai ainakin hiipumista on ennustettu pitkään, mutta Saarikko on eri mieltä.

– Ajassa on paljon asioita, jotka ovat keskustalaisuuden ytimessä: omavaraisuus ja huoltovarmuus, vakaa ja ennustettava taloudenpito, yritteliäisyys, lähiluonto, väljempi asuminen ja monipaikkainen asuminen etätöineen.

Saarikko osti puolisonsa kanssa suvun vanhan kotitilan Oripäästä ja aikoo joka tapauksessa jakaa aikansa sen ja Helsingin välillä.

– Kentän kiertäminen on minulle tuttua. Olen myös avoimesti sanonut, että perheeni tarvitsee minua ja minä heitä. Keskustan kuuluu näyttää esimerkkiä siitä, että pienten lasten vanhemmat voivat osallistua politiikkaan. Toivon, että näkisin vielä myös miespoliitikkojen yhdistävän työ- ja perhe-elämää tasavertaisesti.

Annika Saarikko

36-vuotias tiede- ja kulttuuriministeri. Perheessä puoliso Erkki Papunen, kaksi poikaa (syntyneet 2014 ja 2019).

Kommentoi »