Anna-Leena Härköstä yritettiin kiristää alastonkuvilla: varoittaa nyt hämäristä taksikuskeista
Henkilöt
Anna-Leena Härköstä yritettiin kiristää alastonkuvilla: varoittaa nyt hämäristä taksikuskeista
Anna-Leena Härkösen miesystävä unohti kännykkänsä taksin takapenkille, mikä johti ahdistavaan episodiin ja kiristykseen.
3.6.2022
 |
Apu

Kirjailija Anna-Leena Härkönen kertoo uudessa Avun kolumnissaan (23/2022) ikävästä episodista.

Härkönen joutui vuosia sitten kiristyksen uhriksi, kun hänen silloinen miesystävänsä unohti taksiin puhelimensa, jossa oli Härkösen alastonkuvia. Puhelinta yritettiin saada takaisin taksikeskuksen kautta, turhaan.

"Mies pelkäsi, että puhelin olisi iäksi hukassa. Minä pelkäsin, että kuvat ilmestyisivät nettiin", Härkönen kirjoittaa.

Parin päivän päästä Härkösen puhelin soi. Soitto tuli prepaid-liittymästä ja numero oli tuntematon. Soittaja oli nainen, joka ei esitellyt itseään, mutta kertoi, että hänellä oli Härkösen miesystävän kännykkä.

Se ehkä haluaa tän takas? Kun täällä on kaikenlaista materiaalia.

Härkönen järjesti miesystävälleen ja naiselle tapaamisen baariin jo samaksi illaksi. Naista ei kuitenkaan kuulunut. Kun hän lopulta saapui paikalle reilusti myöhässä, hän kieltäytyi luovuttamasta puhelinta ja alkoi vaatia rahaa.

Miesystävä totesi, että viisikymppiä on normaali löytöpalkkio. Se ei tyydyttänyt naista.

– Aika moni olis varmasti näistä kuvista kiinnostunut, nainen sanoi.

– Oletko varma, että viisikymppiä riittää?

– Olen, miesystäväni vastasi. – Ja nyt häivy! Nainen otti setelin ja heitti kännykän pöydälle mutta ei häipynyt vaan alkoi lähennellä miesystävääni. Lopulta mies joutui häipymään itse.

Kolumnissaan Härkönen pohtii, miksi hän ei tehnyt tapauksesta rikosilmoitusta. Totuus on, että hän pelkäsi kuvien päätyvän poliisien silmiin. Häntä myös nolotti.

Anna-Leena Härkönen käsittelee kolumnissaan takseihin liittyviä ongelmia laajemminkin. Viimeksi toukokuussa kirjailija joutui taksissa uhkaavan kiristyksen kohteeksi, kun kuski vaati Helsingissä 15,90 euron matkasta 20 euroa.

Mitä tuossa tilanteessa olisi voinut tehdä? Olin jo tilaisuudesta vähän myöhässä. Mies oli roteva ja vaikutti tinkimättömältä, ystävällisyys oli tiessään. Ei auttanut kuin maksaa.

Kursivoidut lainaukset ovat Härkösen kolumnista. Voit lukea koko kolumnin täältä.

4 kommenttia