Aki Palsanmäki, 48, suunnittelee jo osa-aikaeläkettä: kutsuuko karaokeisännän ura?
Puheenaiheet
Aki Palsanmäki, 48, suunnittelee jo osa-aikaeläkettä: kutsuuko karaokeisännän ura?
Tiesitkö, että Suomen huutokauppakeisari on hyvä laulamaan?
2.2.2018
 |
Apu

Aki Palsanmäen haaveena on, että hän voisi 55-vuotiaana höllätä ja jäädä vaikka osa-aikaisesti eläkkeelle.

– Voisin luopua omasta huutokaupasta ja tehdä vain meklauskeikkoja. Olisi rivitalonpääty rauhallisella alueella Keski-Suomessa ja vuokra-asunto Fuengirolassa.

– Tai sitten minä perustan lounaskahvilan ja Aki voi siellä siivota ja tiskata. Tai olla karaokeisäntänä, Heli Palsanmäki innostuu.

Harva tietää, että huutokauppakeisari on hyvä laulamaan. Bravuureja ovat Olen suomalainen ja Katujen kuningatar. Hän tykkää myös soittaa kitaraa.

– Monesta instrumentista saan jonkun soinnun aikaan. 

Palsanmäet kertoivat Avulle alkuvuodesta 2016, miten rankkaa yrittäjän elämä on.

– Mittariin tuli viime vuonna 70 000 kilometriä firman ajoja, ja omat ajot päälle. Saa siinä pyörien päällä olla, Heli totesi.  

– Jos olisi tämä tieto päässä, niin ilman televisio-ohjelmaa en lähtisi huutokauppakamaria pitämään. Yrittäjällä on oma vapaus ja työajat, mutta kylmä totuus on, että pienyrittäjä ei Suomessa pysty palkkaamaan työntekijöitä. Se on helevetin kallista maksaa tellit ja lellit ja kullit ja kaikki. Raha loppuu oikeasti kesken, Aki sanoi.

– Joka haluaa alkaa huutokauppa-alalle, en sitä ihan tyrmääkään, mutta kulut pitää saada sopivaksi. Jos vuokraat Jyväskylän keskustasta kivijalkaliikkeen, siellä on 12 000 euron vuokra, siihen sähkö ja lämpö, ja otat neljä ukkoa tai akkaa töihin. Ei toimi. Tämmösellä sekalaisella kodinirtaimistolla et tee niin paljon kuukauvessa rahhaa, että maksat semmosia menoja.

Mutta kyllä tämä elämäntavasta käy.

– Jos maanantaiaamuna pitäis lähteä seittemän aikaan johonkin metallifirmaan töihin, pistää haalarit päälle, 8 euroa 24 senttiä tuntipalkka, niin vois olla kynnys aika korkea, Aki sanoi 2016. 

Teksti Jari Peltomäki

Kuvat MVphotos / Zuma Press /Andres De La Rosa ja Jari Peltomäki

Lue myös:

Kommentoi »