Aki Palsanmäellä vakava silmäsairaus: Edes leikkaus ei voi merkittävästi auttaa
Puheenaiheet
Aki Palsanmäellä vakava silmäsairaus: Edes leikkaus ei voi merkittävästi auttaa
Moni Suomen huutokauppakeisarin katsoja on huomannut, että Aki Palsanmäen silmät ovat erinäköisiä.
1.2.2018
 |
Apu

Aki ja Heli Palsanmäki ovat elämänsä ensimmäistä kertaa Amerikassa. Muutenkin ulkomaanmatkailu on heille uusi asia, sillä ensimmäinen, Espanjan Fuengirolaan suuntautunut reissu tapahtui vasta vuonna 2015. Espanjan Aurinkorannikolla Palsanmäet ovat sittemmin käyneet jo kymmenkunta kertaa, Kreikassa kerran ja viime joulun alla he lomailivat Budapestissa. 

Tällä kertaa Palsanmäkien ja Avun matkan syynä on Fort Lauderdalesta käynnistyvä Karibian-risteily. Lämpö hellii, mutta aurinko on kirkas. Aki siristää vasenta silmäänsä auringossa ja paljastaa syyn.

– Monet ovat kysyneet, onko minulla eriväriset silmät tai jopa lasisilmä. Olen pikkupojasta asti kärsinyt vakavasta silmäsairaudesta. Minulla on ollut useita värikalvon tulehduksia ja olen maannut sairaalassakin viikkoja, Aki kertoo.

Viimeksi tulehdus iski 2001.

–  Se vaurioitti vasemman silmäni mustuaisen lihasta niin, ettei se enää säätele valoa. Siksi se näyttää erilaiselta ja on erittäin valoherkkä. Onneksi tulehduksia ei enää ole ollut. Leikkaus voisi auttaa, mutta ei merkittävästi. Hoitamattomana tämä johtaisi sokeuteen. 

Teksti Jari Peltomäki

Lue myös:

Kommentoi »