Ai Slush ja startupit ihan turhia? Nämäkin kasvuyritykset haluvat parantaa maailmaa
Puheenaiheet
Ai Slush ja startupit ihan turhia? Nämäkin kasvuyritykset haluvat parantaa maailmaa
Demos Helsinki julkaisi viime vuonna Slushin yhteydessä Smartup Manifeston. Se selvitti kasvuyritysten uutta aaltoa. Smartupit ovat startuppeja, jotka hyödyntävät olemassa olevia resursseja entistä viisaammin ja tätä kautta vähentävät ihmisten riippuvuutta luonnonvarojen kulutukseen.
Julkaistu 9.11.2015
Image

Ajatushautomo Demos Helsingin Juha Leppänen listasi kolme juuri nyt kiinnostavaa smartupia.

Fourdeg

“Energiatehokkuutta ajatellaan usein isoina ja kalliina remontteina. Fourdeg on vanhaankin rakennukseen soveltuva älytermostaatti, jonka asentaminen kestää 15 minuuttia ja joka parantaa energiatehokkuutta merkittävästi. Samalla käyttäjästä tulee asuntonsa lämpötilan ja ilmanlaadun herra. Fourdegin salaisuus on korkealaatuisessa itseoppivassa algoritmissa.”

Tuup

“Liikenteessä ja liikkumisessa tehdään juuri nyt valtavasti innovaatioita, kun digitaaliset ratkaisut tulevat osaksi arkeamme. Tuup kehittää sovellusta, joka tekee kaupunkiliikkumisesta käyttäjilleen helppoa ja miellyttävää yhdistämällä eri liikkumisen palvelut samaan sovellukseen. Käyttäjä voi valita käytettävissä olevan ajan ja tarpeen pohjalta, mikä väline on juuri nyt sopivin. Tuup tekee liikkumisesta korkealaatuisen kuluttajapalvelun ja samalla ajoneuvon omistamisen kaupungissa entistä tarpeettomaksi.”

Venuu

“Venuu tekee tapahtumatiloille saman minkä AirBnB teki asumiselle. Palveluun voi ilmoittaa mitä tahansa tiloja, joissa tapahtumia voidaan järjestää. Venuusta voi löytää käyttöönsä niin venesaunan, kattoterassin kuin vanhan öljysiilon. Venuu on hyvä esimerkki palvelusta, joka tehostaa tilankäyttöä hyödyntämällä jo olemassa olevia tiloja uusien rakentamisen sijaan. "

Lue Imagen Slush-vinkit tiistaina 10.11. ilmestyvästä lehdestä.

Kommentoi »