Mondo

9 x Helsingin parhaat hotellit

9 x Helsingin parhaat hotellit
Mitkä ovat Helsingin parhaat majapaikat eri hintaluokissa? Mondon toimitus valitsi omat suosituksensa niin luksushotelleista nautiskeleville kuin edullista yösijaa etsiville reissaajille.
Julkaistu: 22.9.2020

Yli 200 euroa yö: tyyliä & nautiskelua

St. George

St. George edustaa Helsingissä uutta näkemystä luksus­hotellista. Kiiltävän marmorin ja kristalli­kruunujen sijaan tarjolla on puhdasta hyggeä: huoneissa on puuvillamattoja ja antikvariaateista haalittuja kirjoja. Hotellissa toimii leipomo, jossa myydään muun muassa herkullisia leivonnaisia ja levain-leipää. Taidekokoelmiin lukeutuu muun muassa Ai Weiwein teos. Lasikattoisessa ­Winter Garden -baarissa järjestetään kiinnostavaa ohjelmaa, kuten viininmaistelutilaisuuksia.

2 hh alkaen 200 e. Yrjönkatu 13, stgeorgehelsinki.com

Jos haluat viettää St. Georgessa tunnelmallisen, kenties romanttisenkin yön, satsaa ullakkohuoneeseen omalla parvekkeella.

Hotel Haven

Haven on laatu­hotelli, jonka tavallisetkin huoneet ovat kauniita, mutta viisi Helsinki Sviittiä ovat parhaimmillaan loistodiili vaikka staycationille. 50 neliömetrin sviitin hinta kahdelle alkaa noin 350 eurosta, mutta joskus sen saa tarjouksesta alkaen 210 euroa. Hintaan kuuluu hyvä aamiainen, joka nautitaan hurmaavassa salissa Sundmanin talon puolella.

Unioninkatu 17, hotelhaven.fi

Haven-hotellin Superior-huoneen kylpytiloja. Itse huoneissa on käytetty aistikkaasti myös valikoitua nykytaidetta.

Lapland Hotel

Lappiteemaisen hotellin nostaa nautiskelukategoriaan muun muassa se, että suurimmassa osassa huoneista on oma sauna. Toinen kehujen arvoinen asia on aamupala, johon on kerätty Pohjois-Suomen parhaita raaka-­aineita porotuotteista lakkoihin. Seinällä roikkuvat poronsarvet ja muu lappirekvisiitta saattaa joistakin tuntua kitschiltä, mutta pääosin sisustus on hillityn tyylikäs.

2 hh alkaen 200 e. Bulevardi 28, laplandhotels.com

100–200 euroa yö: miellyttävää & toimivaa

Scandic Marski

Marski on hotelliklassikko, jossa on yövytty ja juhlittu 1960-luvulta asti. Se on hiljattain remontoitu lattiasta kattoon ajan trendien mukaiseksi. Tarjolla on siis tasokas yöpaikka Stockmannia vastapäätä. Hotellin ravintola Kuusi Palaa tekee onnistuneita tapas­annoksia kotimaisista raaka-aineista.

2 hh alkaen 100 e. Mannerheimintie 10, scandichotels.fi

Scandic Marskin sisustukseen poimittiin Suomen luonnosta värisävyjä, kuten metsänvihreää.

Sokos Hotel Presidentti

Presidentin sisustus poikkeaa hauskasti ketju­hotelleista. Ivana Helsinki -merkistä tunnettu Paola Suhonen loi joka kerrokselle oman maailmansa. Ne ovat juhannus, satumetsä, hiljaisuus, talvimyrsky ja sisu. Kodikasta tunnelmaa luovat seinille ripustetut ryijyt. Hiljaisuus-huoneessa seinältä katselee norppa, Sisu-huoneessa seilaa jäänmurtaja ja Juhannus-huonetta koristaa valtava hyttynen.

2 hh alkaen 119 e. Eteläinen Rautatiekatu 4, sokoshotels.fi

Hotelli Helka

Etsitkö kohtuuhintaista mutta et ­haluaisi ketju­hotelliin? Helkassa aistii Wivi Lönnin suunnitteleman 1920-luvun talon henkeä. Huoneet on viime aikoina uusittu. Niissä on raikasta tyyliä ja tuttuja ­Aallon kalusteita. Hintaan kuuluu luomu- ja lähiruoka­painotteinen buffet-­aamiainen, josta löytyy vaikka maukasta tuorepuuroa. Helkan omistaa NNKY. Se tausta ei erityisesti näy hotellissa, mutta tuotoilla rahoitetaan aatteellista työtä naisten ja tyttöjen hyväksi.

2 hh alkaen 80 e. Pohjoinen Rautatiekatu 23, ­hotelhelka.com

Helkan huoneita on ehostettu. Vanhassa talossa huoneissa on kokoeroja, mutta kaikissa on moderni sisustus.

Alle 100 euroa yö: edullista & kätevää

Myö Hostel

Vammaisia työllistävä Myö kerää asiakkailta kiitoksia siisteydestään ja hengestään. Miinuksia se saa lähinnä äänieristyksestä ja siitä, että boutiquehostelliksi markkinointi saa osan vieraista odottamaan vielä tasokkaampaa tyyliä. Myössä on yksityishuoneita (osassa oma suihku ja wc) ja ryhmähuoneita. Sijainti Ruskeasuolla on rauhallinen, ja keskustaan pääsee bussilla tai ratikalla.

2 hh aamupalalla alkaen 72 e, jaetulla suihkulla 62 e. Tenholantie 10, myohostel.com

Myö Hostelin ilmeeseen kuuluvat värikkäät kuosit. Osan vuorokaudesta henkilökunta ei ole paikalla päivystämässä, mutta huoneeseen pääsee ovikoodilla.

Hostel Suomenlinna

Suomenlinnassa majoittumisessa on ripaus aivan omaa merellistä ja historiallista tunnelmaansa, ja hostelli sijaitsee yli satavuotiaassa entisessä koulussa. Paikka on rauhallinen ja melko pieni, yksityis- ja ryhmähuoneita on yhteensä alle 40 hengelle. Yleisilme on siistin käytännöllinen, ja suihkut ja vessat ovat ­jaetut. Aamiaistakin on saatavilla. Todella varhaisiin lähtöihin saari ei sovellu, koska lauttaliikenne alkaa aamukuuden maissa.

2 hh alkaen 55 e, lisäksi muutama euro HSL:n lippuihin lauttamatkaan. Suomenlinna C 9, hostelhelsinki.fi

Suomenlinnan hostellia pitää Suomen leirikouluyhdistys. Paikan yksityishuoneet sopivat rauhaa ja luonnonläheisyyttä arvostaville budjetti­reissaajille.

CheapSleep

Helsingin edullisimpia yösijoja tarjoaa Vallilassa Cheap­Sleep, suuri ja vilkas hostelli. Eri kokoisia ryhmä­huoneita sekä muutama yksityishuone, yksi omalla suihkullakin. Hintaan kuuluu aamupala. Hyvät liikenneyhteydet.

2 hh alkaen 41 e. Sturenkatu 27, cheapsleep.fi

Kommentoi »