400 000 euroa vuodessa tienanneet Aki ja Heli Palsanmäki: Tulojen riepottelu harmittaa
Puheenaiheet
400 000 euroa vuodessa tienanneet Aki ja Heli Palsanmäki: Tulojen riepottelu harmittaa
Suomen huutokauppakeisari -ohjelmasta tuttu pariskunta saa pääosin hyvää palautetta.
2Kommenttia
Julkaistu 3.2.2018
Apu

Karibian-risteilyllä nautiskelevat Aki ja Heli Palsanmäki päivittelevät edellisiltaista onneaan laivan kasinolla.

- Kokeilin ensimmäisen kerran rulettia. Aki tuli viereeni ja käski laittaa kuutoselle, Sehän osui ja voitin 300 dollaria. Vähän hävetti, kun kaikki pöydässä taputtivat. Akikin voitti hedelmäpeleissä 150 taalaa, Heli laskeskelee.

Suomen huutokauppakeisarin tähdet eivät häpeile puhua rahasta. Silti verotietojen julkistaminen harmittaa etenkin Heliä.

- Se marraskuun eka on todellinen kansallinen kateuspäivä. Minusta kenenkään tuloja ei tarvitsisi riepotella julkisuudessa, Heli puuskahtaa.

Vuonna 2016 Palsanmäet tienasivat yhteensä liki 400 000 euroa.

- Ihmiset eivät ymmärrä, että summa ei ole meille puhtaana käteen. Yrittäjinä siitä lähtee isojen verojen lisäksi monia muita maksuja. Sitä paitsi yrittäjän pitää menestyäkseen tehdä rahaa, eihän tässä työssä olisi muuten järkeä, Aki jatkaa.

Menestys herättää kateutta. Palsanmäet sanovat, että he saavat 95-prosenttisesti hyvää palautetta.

- Mutta sitten näkee juuri sen yhden tuhannesta olevan negatiivisen kommentin ja takertuu siihen. Ihmismieli on ihmeellinen. Jään märehtimään sitä haukkumista ja suorastaan kiehun. Mikä ihmisiä vaivaa, kun eivät uskalla tulla naamatusten haukkumaan tai kysymään, miten asia oikeasti on, Aki puistelee päätään.

Vene tulee laituriin, kun Heli kertoo pysäyttävän esimerkin paikallisesta kateudesta. On kuulemma niin, että kotiseudulla Keski-Suomessa naapurikateus on kovinta.

- Olin käymässä Äänekoskella leipomossa pakettiautollamme, kun paikallinen pariskunta tuli ihmettelemään, kuka Mersua ajaa. Sanoin, että minä. Hörähtivät, etteihän sinulla ole edes ajokorttia. Minulla istahti piru olkapäille ja heitin, etteihän nyt auton ajamiseen korttia tarvitse, olen Akin vieressä oppinut. Hyppäsin autoon ja pääsin kilometrin päähän, kun poliisit pysäyttivät. Pariskunta oli hälyttänyt heidät! Poliisit tarkastivat ajokorttini ja harmittelivat itsekin ajanhukkaa.

Ajasta puheenollen: George Townin rantakadulla on pankkien lisäksi timantti- ja kellokauppoja. Aki käy ihastelemassa Huboltin ja Zenithin rannekelloja.

- Kymmenentuhatta maksaisi tällainen Zenith. I think about it, minä vielä mietin, Aki ilmoittaa myyjälle tankeroenglannillaan. Huutokauppakeisarin ranteessa on TAG Heuer.

- Tykkään hienoista kelloista. Mutta katso noita naisia, kauhea kiire rättikauppoihin. Pappatunturin kaasari on helpompi  kasata ja ymmärtää kuin naisen mieli!

Teksti Jari Peltomäki

Kuvat MVphotos / Zuma Press /Andres De La Rosa ja Jari Peltomäki

Lue myös:

2 kommenttia