Mondo

3 x hotelliloma Helsingissä

3 x hotelliloma Helsingissä
Suunnitteletko staycationia tai kaupunkilomaa Helsingissä? Tässä kolme hyvää hotellivaihtoehtoa.
Julkaistu: 16.1.2022

Sokos Hotel Vaakuna

Kaupungin ytimessä, tavaratalo Sokoksen talossa sijaitseva hotelli on hiljattain remontoitu kauttaaltaan. Huoneissa on nyt eleganttia 1950-luvun funkistunnelmaa. Hieno yksityiskohta ovat valkoiset rauhankyyhkyt, jotka kopioitiin alkuperäisestä seinä­reliefistä. Käy myös ylimmän kerroksen 10. Kerros -ravintolassa, josta kuoriutui uudistuksen myötä valoisa ja tyylikäs.

The Folks Hotel Konepaja

Vallilan entinen konepaja-­alue on kovassa nosteessa. Viime vuosina sinne on avattu muun muassa Kansallis­teatterin näyttämö, klassikkobaari Coronan uusi toimipiste sekä The Folks -hotelli. Entisiin teollisuus­rakennuksiin remon­toidussa majapaikassa on niin yhden hengen standard-huoneita, perhe­huoneita kerrossängyllä kuin ullakkosviittikin. Hotellissa toimii myös suosittu italialainen ­ravintola Albina sekä kattobaari Alexis.

The Folks -hotelli toimii Vallilan vanhalla konepaja-alueella.

Crowne Plaza Helsinki

Hotelli Hesperiana tunnetun klassikkopaikan äskettäiseen uudistukseen haettiin inspiraatiota läheisen Töölönlahden luonnosta, ja huoneiden seinillä on muun muassa suurta grafiikan­vedosta muistuttavia kuvia puiden leh­distä. Hillityn sisustuksen leikkisä yksityiskohta ovat rönsyilevät design­valaisimet. Ylimmän kerroksen club-­huoneista ja sviiteistä avautuu mahtava näköala yli kaupungin.

Crowne Plaza -hotellin huoneisiin on haettu inspiraatiota muun muassa viereisen puistoalueen puiden lehdistä.
Kommentoi »